Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται η Γιορτή Θεάτρου για 7 βράδια στη Θεσσαλονίκη!

Στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών ...

Στο Ανοιχτό Θέατρο ‘Μάνος Κατράκης’, στην οδό Καρόλου Κουν, ξετυλίγονται και φέτος τα ‘Μερκούρεια 2017’, από ένα δήμο που αγαπά να στηρίζει και να τιμά το Θέατρο και τους ανθρώπους του, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός είναι η ψυχή, η κληρονομιά, η περιουσία της κοινωνίας μας, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα φώτα της ράμπας στρέφονται για ακόμα μία χρονιά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου από την ερχόμενη Κυριακή, 20 Αυγούστου και για μία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια θεατρική συνάντηση Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) της χώρας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) καθώς και της κεντρικής και νεανικής σκηνής του δήμου Νεάπολης-Συκεών ‘Μελίνα Μερκούρη’.

«Έχοντας καταξιωθεί όχι μόνο στη συνείδηση των ανθρώπων της τέχνης και του θεάτρου, αλλά κυρίως στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού, τα ‘Μερκούρεια’, η μεγάλη γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού που διοργανώνει, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, αδιάλειπτα εδώ και 23 χρόνια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενσαρκώνοντας το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη για επένδυση στον πολιτισμό, την παιδεία και την ουσιαστική καλλιτεχνική αποκέντρωση, ετοιμάζονται για αυλαία…», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Επτά θεατρικά σχήματα με ιδιαίτερα αξιόλογες παραστάσεις, αποτελούν τους φετινούς πρωταγωνιστές του κορυφαίου θεατρικού θεσμού του δήμου, που ξεκινά την Κυριακή 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου, με στόχο να ενισχύσει την θεατρική τέχνη και έκφραση και να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου και μια εκτονωτική κι ανακουφιστική διέξοδο στο κοινό του δήμου αλλά και ολόκληρης της πόλης.

«Ειδικά σε καιρούς κρίσης, είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να προάγουμε με αξιοπρέπεια την καλλιτεχνική καλλιέργεια των πολιτών του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, εμείς επιμένουμε. Επιμένουμε για το Θέατρο που επιμένει. Και παραμένουμε ρομαντικοί υπασπιστές του οράματος της Μελίνας για πολιτιστική αποκέντρωση. Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα εγκαταλείψουν το καράβι της επένδυσης στον Πολιτισμό» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει ότι «Είναι γνωστό πως το θέατρο είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού μιας χώρας, ο μεγεθυντικός φακός για να δεις μια κοινωνία. Είναι ο βηματισμός μιας κοινωνίας προς τα μπρος ή η στασιμότητα που φανερώνει την πολιτισμική φτώχεια», προσκαλώντας όλους στο μεγάλο θεατρικό ραντεβού του καλοκαιριού.

-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών – τηλ.: 2313.329540

-ΧΩΡΟΣ: Ανοικτό Θέατρο Συκεών «ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ» - Καρόλου Κουν 13, Συκιές

-Έναρξη Παραστάσεων: 9 μ.μ.

-Πληροφορίες: 2313.313 125, -6, -7

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

- ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

- ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Γουρούνι στο σακί», του Ζωρζ Φεϋντώ

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

- ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Ο Ζητιάνος», του Ανδρέα Καρκαβίτσα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ/ομάδα ANIMA

- ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Δεν σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Α. Ναρ

Κ.Θ.Β.Ε.

- ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Οι Έλληνες», του Παναγιώτη Μακρυγιάννη

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Ο Φιάκας», του Δημοσθένη Κωνσταντίνου Μισιτζή

Κεντρική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

- ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

«Βάκχες», του Ευριπίδη

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο Amphipolis Forum: Οι αναπτυξιακές προοπτικές Σερρών, Δράμας, Καβάλας στο επίκεντρο
Με σημαντικές παρεμβάσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και τεράστια συμμετοχή επιχειρηματιών και επενδυτών πραγματοποιήθηκε χθες το φόρουμ που οργάνωσε...
1ο Amphipolis Forum: Οι αναπτυξιακές προοπτικές Σερρών, Δράμας, Καβάλας στο επίκεντρο
Θεσσαλονίκη: Τέλος ο κίνδυνος για πεζούς στο Θέατρο Γης - Μπήκε πεζοδρόμιο (ΦΩΤΟ)
Με το έργο του δήμου διασφαλίζεται η απρόσκοπτη άφιξη και κυρίως η ασφαλής μαζική αναχώρηση των χιλιάδων θεατών
Θεσσαλονίκη: Τέλος ο κίνδυνος για πεζούς στο Θέατρο Γης - Μπήκε πεζοδρόμιο (ΦΩΤΟ)