Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Μαραθώνιος» εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ξεκινά από τα τέλη Αυγούστου το δεύτερο μέρος του - Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων

Με νέες ενότητες, αλλά και με γνωστές κι αγαπημένες μουσικές στιγμές, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του, που ξεκινάει στα τέλη του Αυγούστου και θα διαρκέσει σχεδόν όλο τον Σεπτέμβριο.

Πλάι στα συναυλιακά βράδια με σπoυδαία ονόματα καλλιτεχνών, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φέρνει φέτος κι ένα απολαυστικό κινηματογραφικό διήμερο, αλλά και μια Μικρή Θεατρική Σκηνή με σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Στην Κεντρική Σκηνή, οι θεατές του Φεστιβάλ θα έρθουν σ’ επαφή με τις ξεχωριστές μουσικές ποιότητες του Γιάννη Κότσιρα (5/9), του Νίκου Ξυδάκη (8/9), της Ματούλας Ζαμάνη (21/9) και του Σωκράτη Μάλαμα (27/9) με τον εντυπωσιακό μουσικό πλουραλισμό της συνάντησης των φιλαρμονικών στο Brass Band Festival (31/8), με τους πάντα ποιοτικούς Μελωδιστές που συνεργάζονται φέτος με την Κουμπανία (26/8), αλλά και με διαφορετικού είδους και ύφους θέατρο - «Το όνειρο της Πέππα» (27/8), «Εκκλησιάζουσες» (29/8), «Μάνα θα πάω στο Hollywood» (4/9).

Εδώ θα πραγματοποιηθεί και το διήμερο «Η νύχτα και η πόλη» (9-10/9) που θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και υπέροχες jazz συναυλίες.

Στο φετινό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών όλοι μιλούσαν για τη Μικρή Σκηνή που στήθηκε με αγάπη και δροσερή διάθεση στην πιο όμορφη βεράντα της πόλης! Μοναδικές μουσικές στιγμές, σε όμορφη ατμόσφαιρα που θυμίζει παρέα και πάντα με ποιοτικές αναφορές: αυτά τα υλικά δεν μπορούσαν παρά να συνέθεταν και μια συνταγή που θα ακολουθήθηκε (και εμπλουτίστηκε) και στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ.

Όσες κ όσοι αγάπησαν τη Μικρή Σκηνή, αλλά κι αυτές κι αυτοί που τώρα θα την ανακαλύψουν, ας ετοιμαστούν να απολαύσουν εκεί (ξανά, για να ολοκληρωθεί η μυσταγωγία που τη χάλασε η βροχή) τον Δημήτρη Μυστακίδη και τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας» (1/9), τον «Ερωτόκριτο και άλλες μουσικές ιστορίες» από τον Πάρι Παρασχόπουλο και τον Δημήτρη Νικολούδη (11/9), το ξεχωριστό και πληθωρικό ταλέντο της Μήδειας Χουρσουλίδου (14/9) και την αέρινη και συνάμα δυναμική παρουσία της Μαρίας Παπανικολάου με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη (20/9).

Τέλος, αλλά όχι ελάχιστο, φέτος το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών εγκαινιάζει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις σχημάτων από τη Θεσσαλονίκη. Σ’ αυτήν θα παρουσιαστούν τα έργα «Κόκκινο» του Σπύρου Λαζαρίδη (3/9), «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. & Το πράσινο μου το φουστανάκι» από τις Νέες Μορφές (12/9), «Δε σε ξέχασα ποτέ» από το ΚΘΒΕ(13/9), «Μια ζωή την έχουμε» από το TheatrAction (15/9), «Κατσαρίδα» από το Μικρό Βορρά (16/9), «Ο βίος του Ευστράτιου» από την Εταιρότητα (17/9).

Ας σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι πολύ πιθανόν να εμπλουτιστεί, ενώ κατά τη διάρκεια κάποιων εκδηλώσεων επιφυλάσσονται ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους θεατές!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΑ 26/8

Μελωδιστές και Κουμπανία «Πέτρος και Πέτρος»

ΚΥ 27/8

«Το όνειρο της Πέππα»

ΤΡ 29/8

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

ΠΕ 31/8

Brass Band Festival

ΔΕ 4/9

«Μάνα θα πάω στο Hollywood» της Δήμητρας Παπαδοπούλου

ΤΡ 5/9

Γιάννης Κότσιρας

Μαζί του η Μιρέλα Πάχου

ΠΑ 8/9

Νίκος Ξυδάκης «Εκ βαθέων»

Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου

ΣΑ 9/9 & ΚΥ 10/9

Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ

Κινηματογραφικές προβολές και live jazz

ΠΕ 21/9

Ματούλα Ζαμάνη

Φιλική συμμετοχή: Εισβολές και Φόρτσας

ΤΕ 27/9

Σωκράτης Μάλαμας

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑ 1/9

Δημήτρης Μυστακίδης

«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»

ΔΕ 11/9

«Ο Ερωτόκριτος και άλλες μουσικές ιστορίες»

του Πάρι Παρασχόπουλου με τον Δημήτρη Νικολούδη

ΠΕ 14/9

Μήδεια Χουρσουλίδου

«Το ταξίδι»

ΤΕ 20/9

Μαρία Παπανικολάου

Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Ζερβουδάκης

ΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΚΥ 3/9

«Κόκκινο» της Ολυμπίας Σταύρου

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαζαρίδης

ΤΡΙ 12/9

«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» & «Το πράσινό μου το φουστανάκι»

της Λένας Κιτσοπούλου από τις Νέες Μορφές

ΤΕ 13/9

«Δε σε ξέχασα ποτέ»

του Λέοντα Α. Ναρ από το ΚΘΒΕ

ΠΑ 15/9

«Μια ζωή την έχουμε»

από το θίασο TheatrAction

ΣΑ 16/9

«Κατσαρίδα»

του Βασίλη Μαυρογεωργίου από το θίασο Μικρό Βορρά

ΚΥ 17/9

«Ο βίος του Ευστράτιου»

από το θέατρο Εταιρότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Τελικός σε χαμηλό τέμπο στο ΟΑΚΑ
Λίγο πριν τη λήξη της σεζόν σε αρκετά εμπορικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, το κουπόνι του Σαββάτου (21/05) δίνει τη δυνατότητα για δυνατές...
Πάμε Στοίχημα: Τελικός σε χαμηλό τέμπο στο ΟΑΚΑ