Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

 

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Λόγος

-Μία από τις σημαντικότερες μορφές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, ο Φινλανδός Juhani Pallasmaa (Γιούχανι Πάλασμα, γεν. 1936), έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Μεγάρου Μουσικής για να δώσει διάλεξη στις 19.00 (στο Μ2), για το πολυσχιδές έργο του.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά. Ταυτόχρονη διερμηνεία και live streaming.

 

-Το Δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» διοργανώνει στις 6.30μμ, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη ΔΕΘ, εκδήλωση με θέμα:  «Τα νέα στοιχεία για το Φάκελο της Κύπρου – Αποκαλύψεις και Συμπεράσματα» , όπου ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και π. Πρόεδρος της  Επιτροπής της Κυπριακής Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου Μαρίνος Σιζόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει  ιστορικά ντοκουμέντα, πολλά από τα οποία άγνωστα μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό,  για το Κυπριακό ζήτημα και την τραγωδία του 1974. Επίσης, εισήγηση στην εκδήλωση θα κάνει και ο κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α. – Συγγραφέας.

 

 

Θέατρο

ktx_egwelpizw.jpg

-Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» του Marcello D’ Orta σε θεατρική διασκευή – διδασκαλία του Νικόλα Μαραγκόπουλου από το Εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου Αντίqρηση σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης» ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1),  με ελεύθερη είσοδο. 

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται μεταχειρισμένα ή καινούργια παιδικά, εφηβικά βιβλία, σχολικά είδη, υλικά ζωγραφικής, παραμύθια, παιδικά παιχνίδια 6 + (τουβλάκια, πλαστικά φρούτα κτλ) ενισχύοντας έτσι τις  δράσεις του σωματείου Το Ράφι της Αγάπης.

 

Εικαστικά

-Στο Γενί Tζαμί (Αρχ.Μουσείου 30) φιλοξενείται η ατομική έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο mitra. Η εικαστικός Εγκράτεια Ρούμπου, εκθέτει ζωγραφικά έργα και μια εικαστική εγκατάσταση, με κεντρικό έργο το Δέντρο, που σωματοποιεί και κοινωνεί τον προβληματισμό της και κυριαρχεί στο εσωτερικό του χώρου.

Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου 2018 - 5 Ιανουαρίου 2019. Ωράριο:  Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00,  Σάββατο 11.00 έως 15.00.

 

-Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Serendipity" σε επιμέλεια και οργάνωση της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη, Λαδάδικα). Συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να "μεταφράσουν" εικαστικά ο καθένας με το δικό του εκφραστικό ιδίωμα τον αγγλικό όρο "serendipity", και να εμπλακούν έτσι σε ένα ιδιότυπο εικαστικό παιχνίδι με την έννοια της τύχης. Λειτουργεί καθημερινά 11.00-19.00, Σάββατα 10.00-16.00 έως 30/11.

miet_sur_mesure_banner_s_2.jpg

-Έκθεση με τίτλο «Sur mesure- Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Όλγας 108). 

Διάρκεια έκθεσης: 15 – 25 Νοεμβρίου 2018. Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά).

 

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μετά από πρόταση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, παρουσιάζει την έκθεση της εικαστικού Μαρίας Κομπατσιάρη, με τίτλο "ΙΧΝΗ-ΥΦΕΣ" στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου". Διάρκεια έκθεσης: έως- 18 Νοεμβρίου . Είσοδος ελεύθερη.

 

-Η έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη «Σε ένα βαθύ, σκοτεινό δάσος έπλεκαν τα γένια ερωτευμένων παπαγάλων» στο Αλατζά Ιμαρέτ ( Κασσάνδρου 91-93). Διάρκεια 19.11.18 - 05.01.19. Ωράριο:  Τρίτη - Σάββατο 11.00-18.00.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας: Σχέδιο 4 αξόνων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
«Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου το 40% του πληθυσμού, 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά σε σύνολο 4,1 εκατομμυρίων, βρίσκεται σήμερα σε δεινή...
Τσίπρας: Σχέδιο 4 αξόνων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης