Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

 

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Λόγος

-Στις 19:00, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα μιλήσει στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου (Επανομή). Με καταγωγή από την Αρκαδία, ο Γαβράς σπούδασε φιλολογία στη Γαλλία, αλλά τελικά αφιερώθηκε στον κινηματογράφο. Βραβευμένος με Όσκαρ, Χρυσό Φοίνικα και άλλες διεθνείς διακρίσεις, διαθέτει μία πλούσια φιλμογραφία και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σκηνοθέτες διεθνώς.  Στο πλαίσιο της συζήτησης το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 18:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.

 

-"Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης". Ενημερωτική συνάντηση Πολιτικής Προστασίας στην Ε΄Δημοτική Κοινότητα σήμερα στις 168.00 στο Βαφοπούλειο.

vivliothiki.jpg

-Διάλεξη με θέμα: «Ο αρμενικός πολιτισμός στην Ιταλία. Μια πρώτη διαπολιτισμική προσέγγιση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Ομιλητής είναι ο Δρ Βύρων Πισσαλίδης, Διδάκτορας Ιταλικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας , τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ, PostDoc.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκάιν».

i_moys_stin_arhf.jpg

-Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ στον Ιανό, θα μιλήσει ο Νίκος Τσινίκας Ομ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ. με θέμα:

" Η Μουσική στην Αρχιτεκτονική. Ακροβατώντας κάπου ανάμεσα."

 

-Το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών των ΑΕΙ Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ Γεωργίου Κιτσοπανίδη, με θέμα «Προτάσεις για μια Σύγχρονη και Ανταγωνιστική  Ελληνική Γεωργία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς  Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην ομιλία του ο κ. Κιτσοπανίδης θα παρουσιάσει μία σύνοψη από το έργο του που εκδόθηκε το 2018 με τον τίτλο «Βασικοί Άξονες και Μηχανισμοί Αναδιάρθρωσης και Εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Γεωργίας ως βάση βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της και αναζωογόνησης των αγροτικών περιοχών».

 

 

Βιβλίο

synedeuxi_sofia_voikou.jpg

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Σοφία Βόικου. Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 6μ.μ., στο θεατράκι του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου(Ανδρέα Παπανδρέου 35, Καλαμαριά). Την εκδήλωση στηρίζουν η Λέσχη Ανάγνωσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, με υπεύθυνη την Αγγελική Παπαδοπούλου και η Λέσχη Ανάγνωσης «Διάδραση» με υπεύθυνη την Δήμητρα Μιχαηλίδη. Τη συζήτηση συντονίζει: Αγγελική Παπαδοπούλου. Πληροφορίες: Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, τηλ.2310423233.

 

 

Εικαστικά

-Η έκθεση ζωγραφικής « Ξεριζωμοί» φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λ.Στρατού). Οι τρεις καλλιτέχνες, Rosa Seppel, Aimée Birnbaum και Γιώργος Πολίτης, παραθέτουν την οπτική τους ερμηνεία του πόνου, της απόγνωσης και της ελπίδας επιστροφής που αισθάνονται όλα τα θύματα αναγκαστικής εξορίας, ξεριζωμού, μέσα από μια σειρά έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας.Έως 14/12/2018. Ωράρια έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή 17:30-20:00.

 

-Στο Γενί Tζαμί (Αρχ.Μουσείου 30) παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο mitra. Η εικαστικός Εγκράτεια Ρούμπου, εκθέτει ζωγραφικά έργα και μια εικαστική εγκατάσταση, με κεντρικό έργο το Δέντρο, που σωματοποιεί και κοινωνεί τον προβληματισμό της και κυριαρχεί στο εσωτερικό του χώρου. Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου 2018 - 5 Ιανουαρίου 2019. Ωράριο:  Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00,  Σάββατο 11.00 έως 15.00.

 

-Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Serendipity" σε επιμέλεια και οργάνωση της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη, Λαδάδικα). Συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να "μεταφράσουν" εικαστικά ο καθένας με το δικό του εκφραστικό ιδίωμα τον αγγλικό όρο "serendipity", και να εμπλακούν έτσι σε ένα ιδιότυπο εικαστικό παιχνίδι με την έννοια της τύχης. Λειτουργεί καθημερινά 11.00-19.00, Σάββατα 10.00-16.00 έως 30/11.

 

-Η έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη «Σε ένα βαθύ, σκοτεινό δάσος έπλεκαν τα γένια ερωτευμένων παπαγάλων» στο Αλατζά Ιμαρέτ ( Κασσάνδρου 91-93). Διάρκεια 19.11.18 - 05.01.19. Ωράριο:  Τρίτη - Σάββατο 11.00-18.00.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ