Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλλάζει το πρόγραμμά του το Θέατρο Αμαλία

Μετά το νέο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Αλλάζει ξανά τον προγραμματισμό του το θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71) μετά τα νέα μέτρα που ισχύουν με το δεύτερο lockdown στο οποίο έχει μπει η πόλη μας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Και όλα αυτά ενώ  η συγκεκριμένη σκηνή παραμένει κλειστή από τις 12 Μάρτη του 2020.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα της διεύθυνσης του Θεάτρου: «Μετά την αλλαγή επιπέδου στον επιδημιολογικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναθεωρήσουμε για ακόμη μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον όποιο προγραμματισμό των παραστάσεων μας. Όχι ότι προλάβαμε να πραγματοποιήσουμε και κάποια παράσταση δηλαδή, το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ παραμένει ανενεργό από τις 12 Μαρτίου του τρέχοντος έτους!

Είναι δεδομένο σε κάθε περίπτωση ότι προέχει η δημόσια υγεία! Και επίσης είναι δεδομένο ότι ο πολιτισμός και το θέατρο ειδικότερα από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίστηκαν ως ξενιστές αυτής. Η κατάσταση για όλους εμάς που ασχολούμαστε στο συγκεκριμένο χώρο είναι πια σχεδόν απελπιστική! Από κάθε άποψη!

 Στο πλαίσιο αυτό και για άλλη μια φορά προσαρμόζουμε τις ημερομηνίες των παραστάσεων που «έτρεχαν» τις προσεχείς ημέρες, όπως και την έναρξη των εργαστηρίων με τον Γιώργο Κιμούλη. Κι ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να σταθούμε πιο τυχεροί!».

 

«Ο Κάτω Παρθενώνας»

katw_parthenwnas.jpg

« Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη μεταφέρεται για τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00.

Η υπόθεση; Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε ένας πρώην επιτυχημένος χρηματιστής λίγο πριν την απόλυτη οικονομική κατάρρευση; Σίγουρα όχι αυτό που έκανε ο ήρωας της δικής μας ιστορίας, που προσέλαβε έναν άστεγο-πλανόδιο βιβλιοπώλη-για να τον σκοτώσει προκειμένου να γλυτώσει τον εξευτελισμό……. 

Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Κακούρης και Χρήστος Σαπουντζής.

Είσοδος: 15€ γενική, 13€ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» 

 

Το stand up comedy με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου και τίτλο «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»  θα παιχθεί την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο ο ήρωας της παράστασης(Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μία παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν….

Κείμενα, Ερμηνεία: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς, Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης.

Είσοδος: 13€ γενική, 10€ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 «Ο Αμερικάνος»

Ο «Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη θα ανεβεί τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00. Είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς, που παίζεται αδιαλείπτως εδώ και 11 χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων η ιδιόρρυθμη ντοπιολαλιά του Σκιαθίτη συγγραφέα μάς μεταφέρει τα αδιέξοδα και τα αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής. Που προφανώς γνωρίζουν και σήμερα οι απανταχού πρόσφυγες και μετανάστες.

Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Σκηνοθεσία-Φωτισμοί- Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος, Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης.

Είσοδος: 13€ γενική, 10€ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

«Το υπόλοιπο πρόγραμμα διατηρείται, πρώτα ο Θεός, ως έχει!», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του θεάτρου.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ