Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στο 3ο «Θεσστιβαλάκι» συμμετέχει το «Σχολείο για Κλόουν»

Η παιδική θεατρική ομάδα του Πολυχώρου Τέχνης Alte Fablon συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων της Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυρικός Μικρός Πλανήτης, διοργανώνουν το «Θεσστιβαλάκι» το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Ένα καλοκαιρινό πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους με πολλές δραστηριότητες και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης μέσα στο πάρκο.

Ο κεντρικός άξονας του Φεστιβάλ και για φέτος, είναι το γιορτινό κλίμα και η διάθεση επικοινωνίας. Ο στόχος του είναι να φέρει κοντά τις παιδικές θεατρικές ομάδες, για την  ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέατρο και το παιδί με την ενεργή παρουσία φορέων του πολιτισμού σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την δουλειά της στο κοινό.

Η παιδική θεατρική ομάδα του πολυχώρου τέχνης Alte Fablon συμμετέχει στο «Θεσστιβαλάκι» με το θεατρικό έργο του Friedrich Karl Waechter, «Σχολείο για Κλόουν» που θα παρουσιαστεί στις 16 Ιουνίου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 7:00μμ.

Λίγα λόγια για την παιδική παράσταση

Σε ένα σχολείο για κλόουν δασκάλα και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.

Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία της δασκάλας-κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.

Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.

Μια φαντασμαγορία χρωμάτων με ρόλερς, πατίνια, ζωντανή μουσική, ποδήλατα, κορδέλες και χορογραφίες περιβάλει το «σχολείο» αυτό και μεταφέρει τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην σύγχρονη παιδαγωγική όπου μαθητές και δάσκαλοι δεν θα έπρεπε να είναι αντίπαλοι και υπενθυμίζει ότι και οι δύο πλευρές έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα.

Η παιδική αθωότητα και φαντασία αποτελούν σημαντικές αξίες αλλά ταυτόχρονα είναι εύθραυστες και ευάλωτες όταν έρχονται αντιμέτωπες με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Friedrich Karl Waechter, Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Κοστούμια: Παιδική Θεατρική Ομάδα Alte Fablon, Φωτογραφίες/ βίντεο: Σοφία Μπλέτσου, Δημιουργία βίντεο:Παύλος Παυλίδης, Επιμέλεια εντύπων:Παύλος Παυλίδης, Οργάνωση παραγωγής / Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης 

Εμφανίζονται επί σκηνής με αλφαβητική σειρά:

Ίρις Αμανατίδου, Ιωάννα Δαδαλιάρη, Ιωάννα Δημτσιάδου, Ιωάννα Καλαθέρη

Γιώργος Κατσαντώνης, Πελοπίδας Λιάμπας, Ιωάννα Μητακίδου, Διώνη Μήτση

Στέλλα Νεοχωρίτη, Ελευθερία Παρασκευοπούλου – Καλαϊτζάκη, Ανατολή Πέτσου

Γιασεμή Πέτσου , Μυρσίνη Σέντη, Αύγουστος – Βίκτωρ Χούχος.

Ημερομηνία παρουσίασης

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Διάρκεια 65’’ - Χωρίς διάλειμμα

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργανωτές:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο

Πολιτιστικός Σύλλογος Λυρικός Μικρός Πλανήτης.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  •  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στο Κιλκίς - Έργο οδοφωτισμού στον Κόμβο Μεταλλικού
Σε μήκος περίπου 3.000 μέτρων - Φωτίζεται πλήρως όλη η περιοχή στη διασταύρωση των οδών προς Πολύκαστρο, Δοϊράνη και Κιλκίς
Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στο Κιλκίς - Έργο οδοφωτισμού στον Κόμβο Μεταλλικού