Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη
Τραγούδια που ανοίγουν τις καρδιές μας, σαν τριαντάφυλλα θα παρουσιάσει στο κοινό η Αργυρώ Καπαρού το Σάββατο 24 Μαΐου, η “Μικρή Σκηνή” (Επταλόφου 14, Κ. Τούμπα).
Εκεί θα συναντήσει την Έρρικα Πατρικίου και Γιάννη Λεκόπουλο, σε μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, ερμηνευτική γενναιοδωρία και βαθιά αγάπη για το ελληνικό και ξένο τραγούδι. «Πάντοτε στους μικρούς χώρους η κλίμακα είναι πιο ανθρώπινη, πιο ζεστή η επαφή των ανθρώπων», δήλωσε στο «ΤyposThes» η ερμηνεύτρια. Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

-Γιατί «Τραγούδια Τριαντάφυλλα»;
-Είναι τραγούδια που ξεχωρίσαμε για την ομορφιά του στίχου και της μελωδίας τους, τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι και τα θαυμάζουμε σαν τα τριαντάφυλλα της Άνοιξης, τραγούδια που ανοίγουν τις καρδιές μας, σαν τριαντάφυλλα.
-Πώς προέκυψε αυτή η μουσική συνάντηση; Πώς ετοιμάσατε το πρόγραμμα;
-Από το κάλεσμα των δύο αγαπημένων συναδέλφων, τον Θεσσαλονικιό Γιάννη Λεκόπουλο και την Βολιώτισσα Έρρικα Πατρικίου, που έχουν τραγουδήσει, στην " Μικρή σκηνή " της Θεσσαλονίκης κι άλλες φορές και αγαπούν αυτόν τον χώρο και την ατμόσφαιρα του.
Εγώ έχω τραγουδήσει ξανά στην όμορφη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα σε συναυλίες, κυρίως με τον Μανώλη Μητσιά, τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Λίνα Νικολακοπούλου, αλλά είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι σε μουσική σκηνή. Εύχομαι να είναι το γούρι μου και να ανεβαίνω πιο συχνά. Το πρόγραμμα το σχεδιάσαμε όλοι μαζί.
-Στις μουσικές σκηνές η επαφή με το κοινό είναι πιο κοντινή, πιο οικεία. Νιώθετε έτσι; Πώς είναι η σχέση που αναπτύσσεται στην διάρκεια του live;
-Πάντοτε στους μικρούς χώρους η κλίμακα είναι πιο ανθρώπινη, πιο ζεστή η επαφή των ανθρώπων και η σχέση με το κοινό είναι πιο ειλικρινής, ο καλλιτέχνης αν δεν είναι παρόν με όλη του αλήθεια και την ενέργεια, δεν περνάει τίποτα στην καρδιά του θεατή, κανείς δεν του χαρίζεται.
-Σε μια εποχή που η μουσική είναι παντού, στο κινητό, στον υπολογιστή, πόσο προσέχουμε τα ακούσματά μας; Αφομοιώνουμε τα τραγούδια που ακούμε; Ή απλώς τα καταναλώνουμε;
-Στην εποχή μας ,η τεχνολογία και οι promoters μάς σερβίρουν τα πάντα στο χέρι, δηλαδή στο κινητό μας ή το τάμπλετ μας, κι εμείς ανάλογα με την διάθεση μας.. και τα γούστα μας, αντιδρούμε θετικά η αρνητικά. Υπάρχουν σίγουρα τραγούδια και μουσικές που θα ξεχωρίσουμε, που μιλούν, στην καρδιά και την μνήμη μας, αυτά μένουν τελικά.
-Χρησιμοποιείτε μουσικές εφαρμογές και τι μουσική επιλέγετε να ακούτε;
-Ακούω αρκετά και διαφορετικά είδη, από κλασσική μουσική μέχρι τζαζ και ρεμπέτικα, πολύ ραδιόφωνο, youtube, λίγο spotify, και Cds. Ακούω και ότι καινούργιο μου φέρνουν οι μαθητές μου, στην δραματική σχολή και στο ωδείο που διδάσκω, έτσι πάντα είμαι ενήμερη για την σύγχρονη σκηνή του κόσμου, όλα είναι στο διαδίκτυο.
-Πώς βλέπετε τα νέα παιδιά που μπαίνουν στο χώρο της μουσικής;
-Με συμπόνια. Η γενιά μου ήταν η τελευταία που χάρηκε την συνθήκη της παραγωγού εταιρείας, εγώ προσωπικά ήμουν τυχερή που είχα παραγωγό μου τον Γιώργο Μακράκη, ένα ιστορικό πρόσωπο, που επιμελήθηκε τα πρώτα μου προσωπικά άλμπουμ.
Τώρα πλέον έχει αλλάξει το τοπίο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ο ίδιος ο δημιουργός ή ο ερμηνευτής πληρώνει μόνος του την παραγωγή του, για να φτάσει το τραγούδι του στο ακροατήριο.
Κάτω από αυτή την συνθήκη, πιθανά, έναν ταλαντούχο φτωχό συνθέτη, δεν θα τον ακούσουμε ποτέ, παρά μόνο κατ' ιδίαν αν είμαστε τυχεροί.
Ωστόσο πιστεύω στους νέους, είναι πολυμήχανοι και εύχομαι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο προς όφελος τους το διαδίκτυο και κάθε φορά να βρίσκουν καινούργιους τρόπους να επικοινωνούν τα τραγούδια και την μουσική τους.
Χρειάζεται επιμονή και αισιοδοξία ο καλλιτέχνης για να καταφέρει να ζήσει από την τέχνη του.

Χρήσιμα
Έναρξη: 22.00, Είσοδος: 12€. Κρατήσεις: 6944 503542.