Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ
«Η γνώση της τεχνικής είναι μόνο η αρχή του κουνγκ φου, για να το κατακτήσεις, θα πρέπει να μπεις στο πνεύμα του», έλεγε ο Μπρους Λι. Στο πνεύμα του λοιπόν θα επιχειρήσει να μας μυήσει ένα αφιέρωμα με έξι ταινίες πολεμικών τεχνών από το Χονγκ Κονγκ που θα προβληθούν τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας και με πρωτοβουλία του Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.
Ειδικότερα όπως τονίζουν οι διοργανωτές «το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το σινεμά του Χονγκ Κονγκ στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μακροχρόνια πολιτιστική παράδοση και πλούσια κινηματογραφική ιστορία. Ευχόμαστε πως οι ανταλλαγές αυτές θα προβάλουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ κι ότι το ελληνικό κοινό θα έρθει να δει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης».
Τι να περιμένετε; Ετοιμαστείτε να δείτε μια επιλογή κλασικών ταινιών κουνγκ φου, παραγωγής Χονγκ Κονγκ, από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Ανάμεσά τους, το κλασικό «Κίτρινος πράκτορας εναντίον τη μαφίας» του Μπρους Λι, το «Spooky Encounters» του Σάμο Χουνγκ, το «Duel to the Death» του Τσινγκ Σιού-Τονγκ, το «Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής» του Τζάκι Τσαν, την «Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο» του Κόρι Γιουέν και το «Κάποτε στην Κίνα ΙΙ» του Τσούι Χαρκ.
Πρόγραμμα προβολών:
Πέμπτη 10/9
20:00 Επίσημη έναρξη και προβολή της ταινίας Κάποτε στην Κίνα ΙΙ . Ακολουθεί δεξίωση
Παρασκευή 11/9
20:00 Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο
22:00 Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής
Σάββατο 12/9
20:00 Συζήτηση
22:00 Κίτρινος πράκτορας εναντίον της μαφίας
Κυριακή 13/9
20:00 Spooky Encounters
22:00 Duel to the Death
Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.