Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Πολιτισμός

Αρχίζει αύριο το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καλαμαριά

Αρχίζει αύριο το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καλαμαριά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με την εμφάνιση πέντε σχολικών χορωδιών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων

Με την εμφάνιση πέντε σχολικών  χορωδιών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ανοίγει αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα η αυλαία του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29).

Τη δεύτερη μέρα το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα θα εμφανισθούν εννέα χορωδίες , ενώ την Κυριακή στις 11.00 το πρωί που κλείνει η αυλαία του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν επί σκηνής  τέσσερις χορωδίες, οι οποίες θα κλείσουν με ένα κοινό μουσικό κομμάτι και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή βραβείων. Σε όλα τα μέλη των χορωδιών και  τους διευθυντές τους θα δοθούν Διπλώματα Συμμετοχής ενώ θα υπάρξουν και τιμητικές διακρίσεις για όλες τις χορωδίες στις κατηγορίες:

1.       πρωτοεμφανιζόμενης χορωδίας

2.       επιλογής ρεπερτορίου

3.       σκηνικής έκφρασης

4.       πρωτότυπης απόδοσης και

5.       ερμηνευτικής απόδοσης

Ολες οι χορωδίες τελούν  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Μαέστρου  Γιάννη Κούκα, διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Το Φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποτελέσει  σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Δήμου είναι αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική μουσική, συνάδοντας με τις εκδηλώσεις για το «Διεθνές έτος Αριστοτέλη». Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Συνάντησης, περιλαμβάνεται επίσης και η παρουσίαση των πλέον χαρακτηριστικών αρχαίων Ελληνικών μουσικών οργάνων, που έχουν κατασκευάσει ειδικοί μελετητές. 

Στόχος να καλύψει το κενό στη διάδοση και ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ευρωπαϊκή του διάσταση, το Φεστιβάλ έχει στόχο  να συνεισφέρει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική, ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής μήτρας.

Υπενθυμίζεται ότι Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη του Ν. Παππά στην DW

Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν αποκλείω ανασχηματισμό με διεύρυνση»