Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα…

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θέαμα σύγχρονου τσίρκου για παιδιά 10-12 ετών από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προτείνει ένα θέαμα με ακροβατικά για τους μαθητές του Δημοτικού, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την κουλτούρα της τέχνης του τσίρκου.

«Μέσα από την παράσταση, αναδεικνύεται η προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να θέσουμε το σώμα και το πνεύμα στην υπηρεσία της δημιουργίας. Η τέχνη του τσίρκου προϋποθέτει την αναζήτηση της τελειότητας, της ακρίβειας, της προσπάθειας και της συνεργασίας. Περισσότερο από έναν απλό δεσμό με έναν πανανθρώπινο πολιτισμό, έλκει την καταγωγή της από την πολυπολιτισμική και ιστορική παγκόσμια κληρονομιά και αποτελεί τέχνη και εργαλείο στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής επιτυχίας».

Σε αυτό το πνεύμα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που αποτελεί διασκευή του έργου της Μαργκερίτ Ντυράς «Μέρες ολόκληρες πάνω στα δέντρα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.

Το κείμενο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που περνά τις μέρες πάνω στα δέντρα ενώ οι άλλοι μαθητές κάνουν τα μαθήματά τους. Το σκηνικό είναι απλό: ένα κρεβάτι, μια γυναίκα, μια λάμπα και μια ιπτάμενη μπάρα.

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Alexandrine Boufflers  : [email protected]

Dominique Zamboulis :  [email protected]

          

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε