Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι 4 Θεσσαλονικείς στη νέα κυβέρνηση – Ποιοι έμειναν εκτός

Οι 4 Θεσσαλονικείς στη νέα κυβέρνηση – Ποιοι έμειναν εκτός
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δείτε ποιοι είναι από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Τέσσερις πολιτικοί από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ συνολικά από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τον σημερινό ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος μπαίνει κι αυτός στο υπουργικό σχήμα, αναλαμβάνοντας αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με υπουργό τον Γιώργο Σταθάκη στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Κώστας Ζουράρις, είναι πλέον υφυπουργός Παιδείας, με υπουργό τον Κ. Γαβρόγλου.

Και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Γιάννης Αμανατίδης παραμένει υφυπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών.

Συνολικά, πάντως υπάρχει επιπλέον παρουσία της Βόρειας Ελλάδας. Υπουργός έγινε η μόλις 31 ετών Έφη Αχτσιόγλου, η οποία γεννήθηκε στην Πέλλα αλλά έχει σπουδάσει και εργαστεί στη Θεσσαλονίκη.

Στη θέση της ΥΜΑ-Θ παραμένει η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, από τις Σέρρες.

Τέλος, από τον Ίασμο Ροδόπης έλκει την καταγωγή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στον αντίποδα, εκτός κυβέρνησης βρίσκονται οι Νίκος Παρασκευόπουλος (τέως υπουργός Δικαιοσύνης), Δημήτρης Μάρδας (τέως υφυπουργός Εξωτερικών), αλλά και οι βορειοελλαδίτες Μάρκος Μπόλαρης (τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Θεοδώρα Τζάκρη (τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Γεύσεις Κρήτης για τελευταία μέρα στη ΔΕΘ - Δωρεάν πάρκινγκ

Έφη Αχτσιόγλου: Ποια είναι η 31χρονη νέα υπουργός εργασίας – Η σχέση με Θεσσαλονίκη