Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Αυτά είναι τα 5 εστιατόρια που πήραν Χρυσό Σκούφο!

Και πoιο είναι το κορυφαίο πιάτο τους!

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide.

Στην κορυφή της λίστας των βραβευμένων εστιατορίων συνεχίζουν να συγκατοικούν για τρίτη χρονιά το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και το «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στην Αθήνα που έκοψαν το νήμα πρώτοι στο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε Βραβείο Κοινού, στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, οι 280 προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας από τον ταλαντούχο σεφ Isaac Mchale, έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ της σύγχρονης βρετανικής γαστρονομικής σκηνής, με το εστιατόριο του «The Clove Club», στο Λονδίνο, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, να βρίσκεται στην 26η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2017.

Από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόλις ένα εστιατόρια που τιμήθηκε με Χρυσό Σκούφο και αυτό είναι το Alfredo’s Grand Dining του Regency Casino. Στη Χαλκιδική υπάρχουν ακόμη τέσσερα εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο. Το Treehouse στη Βουρβουρού, το Squirrel στη Νικήτη και τα Water Restaurant και Ντομάτα στο Σάνη.

Δείτε αναλυτικά τα εστιατόρια που πήραν Χρυσό Σκούφο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη

Alfredo's Grand Dining

Μοντέρνα διεθνής κουζίνα

Ο Απόστολος Αλτάνης κερδίζει επάξια τον μοναδικό Χρυσό Σκούφο της Θεσσαλονίκης για πολλοστή φορά. Τα πιάτα που προτείνει χαρακτηρίζονται από ένα διεθνές άρωμα με φανερές ιταλικές επιρροές. Ενδιαφέροντες συνδυασμοί σε αρμονική συνύπαρξη και πρώτες ύλες ποιότητας αξιοποιούνται από μια καλά οργανωμένη brigade και οδηγούν σε δυνατά γευστικά αποτελέσματα.

Κορυφαίο πιάτο: Καπνιστή πάπια με σύκο, γκοργκοντζόλα και φύλλα λαχανικών.

INFO

Regency Casino Thessaloniki

Ιδιοκτήτης: Hyatt Regency

Σεφ: Απόστολος Αλτάνης

Χαλκιδική

Squirrel

Μοντέρνα διεθνής κουζίνα

Στη ρομαντική πευκοσκέπαστη βεράντα του «Danai Beach» ο πολύ ταλαντούχος Βασίλης Μουρατίδης κεντρίζει τις αισθήσεις με μια σαγηνευτική αλληλουχία πιάτων/γευστικών τοπίων, που φέτος βάζουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Απρόσμενα παντρέματα, ιδιαίτερες ισορροπίες λεπτότητας κι εντάσεων, πολυπλοκότητα και άρτια τεχνική σε ένα εστιατόριο πραγματικό γαστρονομικό προορισμό, που ­διαθέτει κι εξαιρετική συλλογή κρασιών.

Κορυφαίο πιάτο: Λαβράκι με κρούστα dukkah, άγρια μανιτάρια, κρέμα μπανάνας και αρωματικό ζωμό πατάτας.

Νικήτη, Ξενοδοχείο Danai Beach Resort

Ιδιοκτήτης: Ιουλία Ρίφενσταλ

Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης

Treehouse

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα

Πόσο συχνά μπορείς να δειπνήσεις σε ένα στιλάτο δεντρόσπιτο; Σε αυτό το εστιατόριο-μινιατούρα μόλις δέκα θέσεων, που είναι στημένο κάτω από τα κλαδιά ενός μεγάλου πεύκου στην παραλία του κόλπου της Βουρβουρούς, ο Δημήτρης Παμπόρης αυτοσχεδιάζει δημιουργικά πάνω στις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, συνθέτοντας ένα μενού με προσωπικότητα, σύγχρονη αισθητική και βαθιά νοστιμιά.

Κορυφαίο πιάτο: Αγιορείτικος μπακαλιάρος με κρεμμύδια γιαχνί, πουρέ δαμάσκηνου και κρέμα γαύρου σε κρεμμυδόζουμο.

INFO

Βουρβουρού, Ξενοδοχείο «Ekies All Senses Resort»

Ιδιοκτήτης: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου

Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης

Water Restaurant

Μοντέρνα διεθνής κουζίνα

Πιάτα με φαντασία, καλαισθησία και προσοχή στη λεπτομέρεια, υπό την εποπτεία του Γάλλου σεφ Jacques Chibois, σερβίρονται σε ρομαντικό σκηνικό, απέναντι από τα νυχτερινά φώτα της μαρίνας. Μεσογειακά υλικά, γαλλικές βάσεις, άρτια τεχνική και ισορροπία είναι τα βασικά συστατικά της δημιουργικής κουζίνας του γκουρμέ εστιατορίου του «Sani Asterias Suites».

Κορυφαίο πιάτο: Φουαγκρά σοτέ με κρούστα παπαρουνόσπορου-σουσαμιού και αχλάδι compote με βασιλικό και λουίζα.

Σάνη, Συγκρότημα "Sani Resort"

Ιδιοκτήτης: Sani Resort

Σεφ: Jacques Chibois , Ντέμης Κοκκινίδης

Ντομάτα

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα

Καθισμένος μπροστά στα αραγμένα σκάφη της μαρίνας, αισθάνεσαι καλεσμένος σε μια υψηλού επιπέδου γιορτή γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων, με τον Χρύσανθο Καραμολέγκο σε ρόλο οικοδεσπότη κι ενορχηστρωτή. Τα πιάτα του είναι πληθωρικά χωρίς να χάνουν το μέτρο, έχουν χαρακτήρα κι ελληνική ψυχή σε ένα ιδιότυπο, προσωπικό fusion με τις γεύσεις του κόσμου.

Κορυφαίο πιάτο: Ριζότο με βασιλικό καβούρι, εστραγκόν, λάιμ και λευκό miso.

INFO

Σάνη, Συγκρότημα "Sani Resort"

Ιδιοκτήτης: Sani Resort

Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχηγός: Η δική μου αλήθεια - Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο
Μοιράζεται άγνωστες ιστορίες από την καριέρα του και το έπος της Πορτογαλίας - Πότε θα γίνει η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη
Αρχηγός: Η δική μου αλήθεια - Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο