Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, θα προχωρήσει σήμερα, στις 19.30, στην παρουσίαση του Made In Thessaloniki FOOD BASKET, που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του 7ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, Detrop 2017.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό εστιατόριο Alas Mediterranean παρουσία δημοσιογράφων, food bloggers, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών εστίασης, ενώ το μενού θα βασιστεί στις συνταγές των βραβευμένων chef ambassadors του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, Νίκου Τζούμα, Ανδρέα Κλαυδιανού και Ιωάννας Θεοδωρακάκη, τις οποίες εμπνεύστηκαν μέσα από τα δέκα βραβευμένα προϊόντα του Made In Thessaloniki FOOD BASKET.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του 2015, οι Γερμανοί τουρίστες κατέλαβαν την 4η θέση σε σχέση με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή αυτή, σύμφωνα και με ανάλογη έρευνα, βασίστηκε τόσο στην προσωπικότητα της πόλης, όσο και στη γαστρονομική της ταυτότητα.