Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία για το νεκρό στο Μετρό – «Φώναξε και μας έσωσε τη ζωή»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα

Τα τελευταία δραματικά λεπτά της θανατηφόρας ανατροπής του γερανού φέρνει στο φως της δημοσιότητας εργαζόμενος στο εργοτάξιο. Ο Γ. Μακαντάσης εμφανώς συγκλονισμένος αποκαλύπτει όλα όσα συνέβησαν λίγα δεύτερα προτού αναποδογυρίσει ο γερανός.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Γ. Μακαντάσης ανέφερε πως «Είμαι διπλά συγκλονισμένος γιατί αν δεν μου φώναζε να φύγω θα είχα χάσει κι εγώ τη ζωή μου. Μου φώναξε “Τρέχα ο γερανός αναποδογυρίζει”. Φώναξε και από τον ασύρματο να φύγουν και οι δύο ακόμη συνεργάτες του που βρίσκοντας στο σημείο. Ο γερανός αναποδογύρισε από το βάρος που είχε σηκωμένο στα σχοινιά του. Ίσως έπρεπε μεγαλύτερος γερανός να το σηκώσει».

Ο 50χρονος άνδρας ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του ANT-1

Η συγκλονιστική ανάρτηση

Με μία συγκλονιστική ανάρτηση ο συνάδερφος του άτυχου 50χρονου περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές. Όπως αναφέρει «Φίλε Παναγιώτη καλό παράδεισο.

Η ανάρτηση γίνεται γιατί στο παραπάνω περιστατικό είχα άμεση συμμέτοχη βοηθώντας πάνω από το σκάμμα και ακριβώς μπροστά από τον γερανό στο να αποφύγει τα εμπόδια που υπάρχουν στο ανέβασμα κάθε υλικού από το σκάμμα.

Ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον εκλιπόντα ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.

Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός.

Μια λαμπάδα στο ύψος μου ίσως με ηρεμήσει από το σοκ που έπαθα και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν με άκουσε όταν του είπα να πηδήξει έξω βλέποντας τον γερανό να πέφτει αργά στην αρχή και βίαια μετά στο σκάμμα. Ακράδαντα πιστεύω μου ότι προλάβαινε σίγουρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ