Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Μια Ελληνίδα στον διαγωνισμό FameLab 2017

Διεκδικεί τον διεθνή τίτλο

31 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 10o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2017 (07 και 08 Ιουνίου 2017).

Ανάμεσά τους θα βρεθεί και μια Ελληνίδα, η 24χρονη Πολυξένη Σπηλιοπούλου η οποία, με την υποστήριξη της εταιρείας AstraZeneca, θα μεταβεί στη Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο. Λίγο πριν αναχωρήσει, η Πολυξένη δηλώνει ενθουσιασμένη με αυτή τη προοπτική και έτοιμη να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες εξέλιξης που θα της παρουσιαστούν μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα. Η Πολυξένη κέρδισε στον ελληνικό τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε από το British Council την 01η Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει  τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών. Ο διαγωνισμός, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, και σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Ellen Stofan (former Chief Scientist, NASA), ο Jim Al-Khalili (θεωρητικός φυσικός, συγγραφέας και παρουσιαστής) και ο Tim Slingsby (Director of Skills and Education στο Lloyd’s Register Foundation).

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το HUB events και με την υποστήριξη της AstraZeneca.

Σχετικά με το British Council

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην  έρευνα. www.britishcouncil.gr

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα των  καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.astrazeneca.gr  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ