Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διάλεξη Σπύρου Σφέτα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Απόψε στις 19.00

Διάλεξη του καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας ΑΠΘ Σπύρου Σφέτα, στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (δίπλα από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης), σήμερα Δευτέρα 16/10/2017 και ώρα 19:00, με θέμα «Η πρόκληση του "Μακεδονισμού" και η Βουλγαρία, 1934-2017».

Στη διάλεξή του ο κ. Σφέτας θα αναφερθεί στην εξέλιξη του Μακεδονικού Ζητήματος κατά τον Μεσοπόλεμο και στο διαφορετικό περιεχόμενο που το Μακεδονικό έλαβε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα αναφερθεί επίσης στον τρόπο που η Βουλγαρία αντιμετώπισε την ανάδυση μιας νέας ταυτότητας, στον κίνδυνο απώλειας εδαφών στο όνομα του «μακεδονισμού» το 1944-48, καθώς και στη νέα διάσταση που λαμβάνει στις μέρες μας η παλαιά βουλγαρογιουγκοσλαβική αντιπαράθεση σχετικά με  το Μακεδονικό υπό το φως και της πρόσφατης υπογραφής συμφώνου φιλίας μεταξύ ΠΓΔΜ - Βουλγαρίας.

Η ομιλία εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων "Η εθνογένεση στα Βαλκάνια" που διοργανώνει το Μουσείο και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει, για να ανοίξει ένας ακόμη μεγαλύτερος - Το καλοκαίρι του 2027 θα αρχίσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο
Παπαμιμίκος για ΠΑΟΚ: Με σχέδιο, υπομονή και αυτοπεποίθηση, χτίζουμε τη νέα εποχή