Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» στο γήπεδο της Καρπενησίου στα Μετέωρα (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από το δήμο Παύλου Μελά

Στο πλαίσιο του έργου «Βελτιώσεις Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων και Ανοιχτών Χώρων Άθλησης», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Καρπενησίου των Μετεώρων, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική είσοδο του Δήμου Παύλου Μελά, δίπλα στον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στο ύψος του τερματικού σταθμού Νεάπολης.

Με τις λειτουργικές επεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, αντικαταστάθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας και τοποθετήθηκε υψηλή περίφραξη καθώς συνέτρεχαν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των αθλουμένων και των διερχόμενων οδηγών οχημάτων επί της Παπανδρέου.

«Συνεχίστηκε και στο Β΄ εξάμηνο του 2018, η ανακαίνιση γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, tennis, και άλλων ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, στις γειτονιές της Ευκαρπίας, της Σταυρούπολης και της Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά. Αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, δημιουργούνται νέες, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων για άθληση και ψυχαγωγία, να έχουν μικροί και μεγάλοι εύκολη πρόσβαση στο άθλημα, παίζοντας στη γειτονιά τους και το κυριότερο οι χώροι αυτοί να είναι απόλυτα ασφαλείς» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Λαλές, ο οποίος μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας ενημέρωσαν το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη για το έργο της νέας περιόδου, προϋπολογισμού 645.000 ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους των περιοχών Τερψιθέας, Νικόπολης, Μπουμπουλίνας, Ανθοκήπων, Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων.

 

Το θλιβερό φαινόμενο ενός μπαζότοπου, δίπλα στο φυσικό τοπίο

Η περίπτωση του γηπέδου της Καρπενησίου και των επεμβάσεων σε αυτό, δεν αφορά απλώς μια αναβάθμιση αθλητικού χώρου αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Κατασκευάστηκε εδώ και μια δεκαετία, δίπλα σε βασικό οδικό άξονα, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και γειτνιάζει με φυσικό πράσινο. Από τη μια πλευρά δεσπόζουν επιβλητικά κυπαρίσσια ετών και από την άλλη, μια μεγάλη λωρίδα πρασίνου που διαχωρίζει το γήπεδο από το δρόμο κυκλοφορίας αποτελώντας φυσικό φράκτη με μεγάλα δέντρα όπως πλατάνια, σφενδάμια, λεύκες σε εναλλαγή με χαμηλούς καλλωπιστικούς θάμνους.

Δυστυχώς όμως η περιοχή, εδώ και χρόνια, αποτελεί ένα μπαζότοπο όπου ασυνείδητοι, ειδικά τις νυχτερινές ώρες που περιορίζεται η κίνηση, πετούν οικοδομικά υλικά, ογκώδη, μπάζα και παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσο του Τμήματος Καθαριότητας όσο και του Τμήματος Καθημερινότητας Δήμου Παύλου Μελά, το θλιβερό φαινόμενο της παράνομης εναπόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων συνεχίζεται.

Ο Εντεταλμένος στην Καθημερινότητα και την Άμεση Επέμβαση του Δήμου Παύλου Μελά, Δημήτρης Αθάνατος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην περιοχή που αποτελεί εστία μόλυνσης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, κάνοντας έκκληση προς τους πολίτες να διαφυλάξουν τον περιβάλλοντα χώρο, να τον διατηρούν καθαρό και να σεβαστούν ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου που ενώνει δύο μεγάλους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το δήμο Παύλου Μελά:

gipedo_meteora_2.jpg
gipedo_meteora_4.jpg
gipedo_meteora_6.jpg
gipedo_meteora_8.jpg

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραμέως: Αναπλήρωση χαμένων ωρών από καταλήψεις και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση
Για κάλυψη χαμένων ωρών τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων, κάνει λόγο η υπουργός
Κεραμέως: Αναπλήρωση χαμένων ωρών από καταλήψεις και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση