Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μία άλλη λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου… γεννιέται! (ΦΩΤΟ)

Ειδικά μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας

Συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους συμβούλους, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, βρέθηκε από το πρωί στο «εργοτάξιο» της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία από σήμερα το πρωί, Κυριακή 5 Μαΐου 2019, άρχισε να αναμορφώνεται και να μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και ασφαλή κεντρικό οδικό άξονα.

Παρών στην επίσκεψη-επιθεώρηση των εργασιών, οι οποίες εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, και ο δήμαρχος Παύλου Μελά συνοδεία στελεχών του δήμου, ο οποίος συμμετέχει κατά ένα μέρος στο κόστος του έργου, με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε, καθώς η οδός καλύπτει και τμήμα του γειτονικού δήμου στα όρια του οικισμού των Μετεώρων.

Οι εργασίες, που εκτελούνται κάτω από ειδικά μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας με εκτροπές της κίνησης των οχημάτων μέσω παρακείμενων κόμβων και οδών, αφορούν στην πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του μεγάλου οδικό άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες οχήματα και οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ),

Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, εκτελείται με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος θα συμμετάσχει και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της οδού καλύπτουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν. Το έργο προβλέπει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον κόμβο Κ6 της Περιφερειακής Οδού.

Από νωρίς το πρωί τα ειδικά συνεργεία της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης των εργασιών (Κ6), εκτελώντας τις εργασίες της πρώτης φάσης του έργου. Οι εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από το ύψος της περιφερειακής οδού φθάνοντας έως τη διασταύρωση της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου με την οδό Επταπυργίου στην περιοχή Κόκορα, με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και τη στρώση του ισοπεδωτικού ασφαλτοτάπητα. Η πρώτη αυτή φάση ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες για να ακολουθήσει την ερχόμενη Κυριακή η τελική στρώση με ειδικό αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα, ενώ παράλληλα, και σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίσει η Διεύθυνση Τροχαίας, παράλληλες πρόδρομες εργασίες θα εκτελεσθούν στο νότιο τμήμα της λεωφόρου και της Ελ. Βενιζέλου. 

«Το είπαμε και το κάναμε…»

«Το είπαμε και το κάναμε. Ένα μεγάλο έργο υποδομής η λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με την οδό Ελ. Βενιζέλου, από την οδό Λαγκαδά ως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς καμία συμμετοχή είτε του κράτους είτε της Περιφέρειας, που είχαν ευθύνη και καθήκον να συνδράμουν αλλά αρνήθηκαν να το πράξουν. Οι δυο δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά, υπό την ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας, κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση. Ασφαλώς δεν είναι ολόκληρη καθώς θα ακολουθήσουν και τα επόμενα στάδια», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος περιόδευσε κατά μήκος όλης της οδού. Στη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της εταιρίας ζήτησε «επιταχυνόμενους ρυθμούς με τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και διευκόλυνσης των εποχούμενων ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους», ενώ στις συνομιλίες που είχε με περιοίκους και καταστηματάρχες εισέπραξε την ικανοποίησή τους για την εκτέλεση του έργου, απέναντι στους οποίους δεσμεύθηκε για «συνέχιση του αγώνα ώστε να ανεβάζουμε το δήμο μας κάθε μέρα πιο ψηλά και να τον πηγαίνουμε ακόμη πιο μπροστά».

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, οι παρεμβάσεις δεν θα περιορισθούν στην ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση της μεγάλης και κεντρικής οδικής αρτηρίας, αλλά θα επεκταθούν με την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της αναβάθμισης της ΕΠΟ2. «Είμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι γιατί πετύχαμε ήδη την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης που θα περιλαμβάνει την ΕΠΟ2. Στην επόμενη φάση, λοιπόν, θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου για να είναι ένας εμβληματικός οδικός άξονας από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την περιοχή Ασβεστοχωρίου και πιο πάνω. Και ασφαλώς σε αυτό το μεγάλο έργο θα πρέπει να προβλεφθούν και όλες εκείνες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφαλή προσβασιμότητα προς το καινούριο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή του Φιλύρου, για το οποίο θέμα έγκαιρα απηύθυνα επιστολές στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων, στον Περιφερειάρχη και προς τους αρμόδιους υπουργούς. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Περιφέρειας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Μπροστά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών…»

«Ήταν ένα έργο που είχαν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής των δυο δήμων. Σε συνεργασία με τον συνάδελφο Σίμο Δανιηλίδη έγινε αυτή η μελέτη, μπήκε μπροστά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και εμείς συνδράμαμε με τις δυνατότητές μας στο κομμάτι των Μετεώρων που μας αναλογεί. Φυσικά αυτή είναι η πρώτη φάση του έργου που έχει να κάνει με την ασφαλτόστρωση. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ακόμη τα οποία θέλουμε να εντάξουμε στην επόμενη ευρωπαϊκή οικονομική περίοδο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο όπως πρέπει να γίνει, με τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό, για να είναι ασφαλής όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Η ανακατασκευή της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου είναι μια συμβολή του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην ασφαλή μετακίνηση των δημοτών μας αλλά και των συμπολιτών μας που χρησιμοποιούν αυτή την οδό στην καθημερινότητά τους για να μεταβούν στις εργασίες τους. Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε επιμελώς τον τελευταίο χρόνο και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από το ότι σήμερα και σε μια μόνο ημέρα χωρίς προβλήματα και χωρίς παράπονα ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση 1,5 χλμ. Τις επόμενες Κυριακές με την ίδια επιμέλεια θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης.

Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε απάντηση σε «κακόβουλα σχόλια», που κάνουν λόγο για δήθεν «προεκλογικό έργο». «Όποιος δεν έχει διοικήσει δεν μπορεί να αντιληφθεί προφανώς ότι ένα έργο με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μέσα σε δυο και σε τρεις μήνες που διαρκεί η προεκλογική περίοδος. Είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν από έναν και πλέον χρόνο, είναι ένα έργο που έχει την ιδιαιτερότητά του και είναι γνωστό σε όλους ότι υπήρξε διένεξη με την Περιφέρεια σχετικά με την αρμοδιότητα. Ωστόσο, αναλογιζόμενοι ως Αυτοδιοίκηση την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συνδημότες μας, είπαμε να προβούμε εμείς τελικώς στην υλοποίηση του έργου και από εκεί και πέρα να δούμε δικαστικώς πως μπορούμε να διεκδικήσουμε όποια δικαιώματα μπορούν να υπάρχουν από την αμφισβήτηση των αρμοδιοτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στη Βενετία: Μαρτυρίες – σοκ για την πτώση λεωφορείου από γέφυρα (VIDEO)
Τουλάχιστον 21 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 2 παιδιά – σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Τραγωδία στη Βενετία: Μαρτυρίες – σοκ για την πτώση λεωφορείου από γέφυρα (VIDEO)