Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Αποδράσεις σε κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης με κάθε τρόπο

Με ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΙΧ και καραβάκια μεταβαίνουν στη θάλασσα Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Με ΙΧ, λεωφορεία και με πλοία οι Θεσσαλονικείς, επισκέπτες της πόλης, αλλά και οι τουρίστες, προσεγγίζουν τις κοντινές παραλίες της πόλης μας.

Ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε την έναρξη των θερινών δρομολογίων τριών γραμμών για τη μετακίνηση των επιβατών στις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας.

Από την Πρωτομαγιά εκτελούνται τα δρομολόγια με τα Καραβάκια από το Λιμάνι της πόλης μας και από το Λευκό Πύργο προς Περαία, Νέους Επιβάτες και Αγία Τριάδα.

Όσοι διαθέτουν ΙΧ, και ο προϋπολογισμός τους είναι χαμηλός, ή δεν έχουν χρόνο και υπομονή για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, επιλέγουν να πάρουν το ΙΧ τους για να μεταβούν γρήγορα και οικονομικά στις κοντινές παραλίες στα ανατολικά, αλλά και σε αυτές στο δήμο Βόλβης (Σταυρό, Ασπροβάλτα) για να δροσιστούν. Στις τελευταίες η πρόσβαση γίνεται και με ΚΤΕΛ.

 

Με 3,90 -4 ευρώ σε Σταυρό και Ασπροβάλτα

3f1b.jpg

Καθημερινά γίνονται δρομολόγια με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς Ασπροβάλτα και Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes «τις καθημερινές η κίνηση είναι πιο χαλαρή, ενώ Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα». Μάλιστα, αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση μπαίνουν και έκτακτα δρομολόγια. Κάθε μέρα γίνονται 15 προγραμματισμένα δρομολόγια. Όσο για το κόστος; Είναι στα 3,90€ για Σταυρό και 4€ για Ασπροβάλτα. Συνολικά ο δήμος Βόλβης έχει Γαλάζιες Σημαίες για 8 παραλίες του : Ασπροβάλτα, Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή ακτή, Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική.

 

Με καραβάκι σε Περαία, Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα

3f1e.jpg

Τα πλοία «Κωνσταντής», «Άγιος Γεώργιος» και «Ποσειδών» ήρθαν για να μείνουν. Και μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε με καράβι στις κοντινές ακτές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας. Η εταιρεία Karavakia Thessaloniki Waterbus κάνει δρομολόγια καθημερινά μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών – Αγίας Τριάδας, και αντίστροφα από την Πρωτομαγιά μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη.

Ο υπεύθυνος κ. Νίκος Τσαμασλής δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» πως «υπάρχει αυξημένη κίνηση. Η επιβατική ροή είναι άκρως ικανοποιητική. Έχουμε τρία καραβάκια. Κάθε μέρα έχουμε 13 αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και 13 από τις κοντινές ακτές Περαία – Νέους Επιβάτες – Αγίας Τριάδας. Για 2η χρονιά προσεγγίζουμε την τελευταία». Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αν τα προτιμούν ντόπιοι ή τουρίστες ο κ. Τσαμασλής είπε πως «το επιβατικό κοινό είναι μοιρασμένο. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες. Ειδικά από πέρυσι και φέτος έχουν δυναμική παρουσία. Αλλά και οι ξένοι το επιλέγουν. Τα καραβάκια είναι ίσως και ένας από τους ελάχιστους λόγους που προτιμούν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί μπορούν να βάλουν το μαγιό τους, τη σαγιονάρα τους, να πάρουν την πετσέτα τους, και να πάνε για μπάνιο. Τι καλύτερο όταν η πόλη έχει 35 και 38 βαθμούς Κελσίου;».

Το κόστος είναι στα 5 ευρώ και 3 το μειωμένο. Υπάρχουν και οι κάρτες 10 διαδρομών στα 25 ευρώ.

Τα «Καραβάκια» έχοντας αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και κάνοντας στάση στο Λευκό Πύργο, προσεγγίζουν καθημερινά τις κοντινές, ακτές Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας.

Αντίστοιχα, αναχωρούν από Αγία Τριάδα, Νέους Επιβάτες και Περαία, κάνουν πρώτα στάση στο Λευκό Πύργο και στο τέλος στο Λιμάνι, Ά Προβλήτα.

Η θαλάσσια διάρκεια του ταξιδιού είναι στα 50 λεπτά μέχρι Περαία και 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι την Αγία Τριάδα. 

Ενημέρωση για τα δρομολόγια e-karavakia.com.

 

Με ΟΑΣΘ σε Μηχανιώνα και Επανομή

 

Από 1η Ιούλη ξεκινάει  η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.  Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια στις γραμμές: Νο 70 «Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή», Νο 71 «Ν.Σ. Σταθμός – Μηχανιώνα» και Νο 77Η «Επανομή – Ποταμός» για τη μετακίνηση των επιβατών στις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας.

Αρκετοί βέβαια είναι λίγο σκεπτικοί ως προς το να επιλέξουν τον ΟΑΣΘ για να πάνε παραλία, καθώς οι συνθήκες μέσα στα λεωφορεία δεν είναι και οι ιδανικές. Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούνται είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος σε σχέση με τα λεωφορεία που κυκλοφορούν, ενώ συχνά σε αυτά υπάρχει πρόβλημα και στον κλιματισμό.

 

Με ΟΑΣΘ και προς ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και Αεροδρόμιο

3f1d.jpg

Εξάλλου λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης από και προς το Αεροδρόμιο τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «θα ενισχυθεί η καθημερινή συχνότητα των δρομολόγιων, περίπου ανά 20 λεπτά,  των γραμμών Χ1 «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», και της απευθείας σύνδεσης των ΚΤΕΛ Μακεδονίας και Χαλκιδικής, της γραμμής Νο 45 «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – COSMOS». Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή Νο 79 «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», εξασφαλίζοντας την μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, μέσω μετεπιβίβασης, των επιβατών που προέρχονται από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και από περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης».

Ενημερωθείτε σχετικά με τα ωράρια, τις διαδρομές και τις στάσεις των γραμμών:

Από το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. -11085- όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 07:00 έως και τις 22:00.

Από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ. στη διεύθυνση www.oasth.gr , από 1-7-2019, επιλέγοντας από το σχετικό πεδίο τη γραμμή ενδιαφέροντος.

stavr.jpg

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ