Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι αστυνομικοί για τα επεισόδια στη Μοναστηρίου

Αυξάνονται τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη

Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/7 στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μπορεί να αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες εξάρσεις παραβατικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών αλλά δεν χτυπάει το πρόβλημα «στη ρίζα» όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει πρόβλημα με τους αλλοδαπούς γενικότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όσες αστυνομικές επιχειρήσεις και να γίνουν -που ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί- είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας θα αυξάνεται και θα γίνεται χειρότερο όσο δεν λάβει η πολιτεία νομικά μέτρα. Συλλήψεις γίνονται, αλλά πάρα πολλοί αφήνονται ελεύθεροι», τονίζει στον TyposThes ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη  Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες 19.00 – 00.00 στην προαναφερόμενη περιοχή κατά την οποία:

• Ελέγχθηκαν συνολικά 160 αλλοδαποί εκ των οποίων:

• Συνελήφθησαν 61 για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια και προσήχθησαν 22.

Επιπλέον,

• Βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν  με αμείωτη ένταση.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στα άτομα που εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, οι οποίοι φτάνουν με ευκολία στη πόλη μας, με την εξέταση του ασύλου να καθυστερεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τους μετανάστες που εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, χαρακτηρίζεται από ασάφεια. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να δίνει το μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι αν προχωρήσουν σε παραβατική συμπεριφορά, αυτό θα έχει επιπτώσεις. Έχουμε δει περιστατικό όπου ένας άνδρας συνελήφθη για κλοπή κινητού, αφέθηκε ελεύθερος και την επόμενη μέρα, συνελήφθη ξανά, πάλι επειδή έκλεψε κινητό.

Η πρόταση μας είναι όσοι μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, σε περίπτωση που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες να συλλαμβάνονται και να κρατούνται σε κλειστού τύπου κέντρα κράτησης και να εξετάζεται άμεσα το αίτημα ασύλου τους», εξηγεί ο κ. Τσαϊρίδης.

 

Μεγάλη επιχείρηση για κλοπές στο κέντρο με 11 συλλήψεις

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων, μεθοδικών και επισταμένων ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν πολυάριθμες περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε βάρος πολιτών σε περιοχές του κέντρου της πόλης, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11), συνολικά, ατόμων.

Αναλυτικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

47χρονου ημεδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2018 αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών δύο (2) κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 39, 42 και 41 ετών, οι οποίοι κατά περίπτωση, προμηθεύτηκαν και μεταπώλησαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 εντός λεωφορείου Ο.Α.Σ.Θ., αφαίρεσε πορτοφόλι 67χρονης που περιείχε, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό και κάρτα τραπέζης με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές σε καταστήματα.

40χρονου αλλοδαπού, καθώς το Δεκέμβριο του 2018 αφαίρεσε το πορτοφόλι ηλικιωμένου εντός λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ.,

26χρονου αλλοδαπού, καθώς το Μάιο του 2018 αφαίρεσε από το εσωτερικό ιατρείου, μία τσάντα και ένα πορτοφόλι δύο εργαζομένων.

Δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 18 και 24 ετών, οι οποίοι το Δεκέμβριο του 2018 αφαίρεσαν από 49χρονη το κινητό της τηλέφωνο.

20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2018 εντός καφετέριας, αφαίρεσε την τσάντα 28χρονης,που περιείχε χρηματικό ποσό, έγγραφα και κάρτα τραπέζης με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές.

Επιπλέον, ο προαναφερόμενος 20χρονος αλλοδαπός, τέλη Δεκεμβρίου του 2018 στο ίδιο κατάστημα, μαζί με συνομήλικο συνεργό του, αφαίρεσαν από 21χρονη την τσάντα της.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη