Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Καθαρισμός κάδων μετά… 3 χρόνια – Στους δρόμους 5 υδροφόρες

Βγάζει από σήμερα υδροφόρες στους δρόμους ο δήμος Θεσσαλονίκης - Θα τοποθετηθούν και νέοι κάδοι σκουπιδιών

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Επιχείρηση απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων αλλά και καθαρισμού δρόμων και πλατειών με υδροφόρες άρχισε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από σήμερα ο δήμος βγάζει 5 υδροφόρες στους δρόμους (από τις 9 που επισκεύασε) μία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα προκειμένου να πλυθούν δρόμοι και πλατείες, ενώ για πρώτη φορά μετά 3 χρόνια, όπως υποστηρίχθηκε, θα πλυθούν και οι κάδοι των σκουπιδιών. Παράλληλα, από χθες άρχισε από την Ε΄Δημοτική Κοινότητα η επιχείρηση απομάκρυνσης ογκωδών.

Όπως είπε ο Νίκος Ζεϊμπέκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον τομέα του, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των ογκωδών απορριμμάτων καθώς έχει εντοπιστεί ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα λόγω των ανακαινίσεων που γίνονται τόσο μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ όσο και εξαιτίας της αλλαγής διαμερισμάτων από μακροχρόνια σε βραχυχρόνια μίσθωση.

«Βλέπουμε άδειους κάδους που περιστοιχίζονται γύρω γύρω από ογκώδη. Δυστυχώς δεν φταίμε εμείς και δεν είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να μαζέψει τα ογκώδη. Δίνουν 5.000-6.000 για να κάνουν ανακαινίσεις και δεν δίνουν 80 ευρώ για να μαζέψουν τα ογκώδη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης, υπογραμμίζοντας «δεν μπορούμε να γίνουμε αστυνομικοί» και τονίζοντας την σημασία της βοήθειας και της συμμόρφωσης των ίδιων των πολιτών.

Πάντως ανέφερε ότι στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκη που έγινε πρόσφατα επιχείρηση καθαρισμού, σε κάποια σημεία σε μια εβδομάδα «ξανάγινε πάλι σκουπιδότοπος».

Ο κ. Ζεϊμπέκης υποστήριξε ότι βελτιώθηκε η αποκομιδή τόσο της πράσινης όσο και της μπλε γραμμής απορριμμάτων, παρόλο που υπάρχει πρόβλημα με τους μπλε κάδους και ο δήμος αναμένει νέους μέχρι τον Δεκέμβριο. Σε ότι αφορά τους πράσινους τοποθετήθηκαν ήδη 252 νέοι. Ανέφερε ακόμη ότι δόθηκαν μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία καθαριότητας ανταποκρίνεται με αμεσότητα όπου της ζητηθεί σε σχολεία, διοργανώσεις κλπ ενώ βρίσκεται δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας για την ευταξία της πόλης.

Είπε ακόμη ότι για πρώτη φορά υπάρχει έλεγχος, τοποθέτηση, και διαχείριση προσωπικού. «Ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που είναι το προσωπικό», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκαν και άνθρωποι που δεν ήταν ενεργοποιημένοι. Μίλησε ακόμη για πλήρη έλεγχο συμβάσεων και προγραμματισμό τους, αλλά και για ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, ευθυνών και εργασιών της κάθε υπηρεσίας κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ, όπως είπε. «Γινόταν ένα μπάχαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι γίνονται προληπτικοί έλεγχοι αλλά και σέρβις στα οχήματα της υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε και ο ίδιος αναφερθεί στον τομέα της καθαριότητας και στην κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση. Μίλησε χαρακτηριστικά για πλήρη απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού λέγοντας ότι από τα 4 μεγάλα σάρωθρα λειτουργεί μόνο το ένα και από τα 4 μικρά κανένα, ότι υπάρχουν παροπλισμένα 30 απορριμματοφόρα και προβληματικές υδροφόρες.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν 1000 νέοι πράσινοι κάδοι ενώ ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση και μπλε κάδων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (vid)
Κυριακή (23/02) σήμερα, το κουπόνι του πάμε στοίχημα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει κρίσιμες αναμετρήσεις από όλα τα μεγάλα...
Πάμε Στοίχημα: Το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (vid)