Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: «Χτύπησαν» τα κλειστά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Σπείρα είχε διαρρήξει μεταξύ άλλων την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο., αλλά και ενεχυροδανειστήριο

Ανακοίνωση με λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπλέκεται σε περιπτώσεις ληστείας, διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις και οικίες στη Βόρεια Ελλάδα, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της σπείρας διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο. και ενεχυροδανειστήριο. Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των εγκληματικών ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ οι περισσότερες κλοπές πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εκμεταλλευόμενοι το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes ξεκινούν σήμερα Παρασκευή (20/3) έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το TyposThes αστυνομικοί με δίκυκλα από διάφορες υπηρεσίες μεταξύ αυτών και της Τροχαίας, θα περιπολούν στους δρόμους της πόλης προς αποτροπή διάρρηξης των κλειστών καταστημάτων λόγο του κορωνοϊού. Όπως ανέφεραν πηγές στο TyposThes, το μέτρο αυτό, που σκοπό έχει την διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών από επιτηδείους τις δύσκολες ώρες που περνάμε θα εντατικοποιηθεί κατά τις βραδινές ώρες όπου και τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών είναι περισσότερα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, καθώς και διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 34, 42 και 38 ετών και δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 36 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, ληστεία, κλοπές κατά συναυτουργία, εμπρησμό  και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελούμενα κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες το τελευταίο δεκαήμερο εκμεταλλευόμενοι και την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, προέβησαν στη διάπραξη μίας (1) ληστείας και επτά (7) διαρρήξεων επιχειρήσεων και καταστημάτων (Ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο., τυχερών παιγνίων, ενεχυροδανειστήριο και εταιρείες) στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Δράμας. Το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και τρεις (3) οικίες στο Νόμο Φλώρινας.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ποσότητα χρυσού, ηλεκτρονικές συσκευές, εμπορεύματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέγγιση στους τόπους τέλεσης των εγκληματικών τους ενεργειών και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα, τρία (3) κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα (1) αυτοκίνητο ενός εκ των δραστών, στα οποία είτε τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από έτερα οχήματα είτε τοποθετούσαν ειδικές μεμβράνες μετατρέποντας το χρώμα τους, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι, τα προαναφερόμενα οχήματα τα απέκρυπταν σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νεωχορούδας, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν χθες (19-03-2020) έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές των Διαβατών και του Ευόσμου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στην περιοχή των Διαβατών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ασύρματοι πομποδέκτες συντονισμένοι με τη συχνότητα της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι αυτοκινήτων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για την κλοπή των οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

speira_diarrikseis_thessaloniki_1.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_2.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_4.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_3.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_5.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_6.jpg
speira_diarrikseis_thessaloniki_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ