Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μειωμένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ Μακεδονία για την έξοδο Δεκαπενταύγουστου

Φοβήθηκαν τις πρόσφατες εξελίξεις της πανδημίας και επέλεξαν να αποφύγουν την μετακίνηση με λεωφορείο

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Λιγοστή για τα δεδομένα του Δεκαπενταύγουστου κίνηση σημειώνεται τις τελευταίες μέρες στα ΚΤΕΛ Μακεδονία. Ενώ άλλες χρονιές η έξοδος για την γιορτή της Παναγίας συνδέονταν με εικόνες εκδρομέων να συνωστίζονται στις ουρές για να βγάλουν εισιτήρια προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή κοντινούς προορισμούς, φέτος ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την επιβατική κίνηση.

«Δεν υπάρξει έξαρση της κίνησης των εκδρομέων. Με αυτά που συμβαίνουν τελευταία με την πανδημία και την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων ο κόσμος επιλέγει να μην μετακινηθεί με ΚΤΕΛ. Θα έλεγα πως η κίνηση είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη μέρα και σε τίποτα δεν θυμίζει την εποχή πριν την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου. Εξυπηρετούμε όπως πρέπει τον κόσμο με το 65% της πληρότητας, άρα 33 θέσεις ανά όχημα, και όταν αυτές συμπληρωθούν , τότε θα βάλουμε και εξτρά λεωφορείο», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μακεδονίας κ. Ιωάννης Λάμπρου.

Στο γεγονός πως στον χώρο των ΚΤΕΛ τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εστίασε από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής του σταθμού κ. Κώστας Καμανάς. «Κάνουμε προσπάθειες για τη μείωση της εξάπλωσης του COVID19. Υπάρχουν ταμπέλες σε αρκετά σημεία που υπενθυμίζουν στον κόσμο ότι πρέπει να φοράει μάσκα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και αντισηπτικά για να καθαρίζει τα χέρια του. Επίσης ανά 15-20 λεπτά ακούγεται από τα ηχεία του σταθμού ΚΤΕΛ – Μακεδονία ανακοίνωση για να θυμίσει στους επιβάτες πως πρέπει να φορούν τη μάσκα τους. Ξέρετε ο χώρος είναι μεγάλος και μπορεί κανείς να μπερδευτεί και να νομίσει πως δεν πρέπει να φοράει μάσκα. Όμως από την στιγμή που μπαίνει στον σταθμό των ΚΤΕΛ η μάσκα είναι υποχρεωτική», σχολίασε ο κ. Καμανάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

 

Από Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, ή Αθήνα η μετάβαση για τα νησιά

 

Πιο δύσκολη φαντάζει η μετάβαση στα νησιά φέτος για τους κατοίκους της πόλης μας καθώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με νησιά. Για να πάει κανείς σε νησί θα πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα (Πειραιάς, Ραφήνα), στον Βόλο, στην Καβάλα ή στην Αλεξανδρούπολη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα δύο τελευταία λιμάνια σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πρακτορείου "Δημητριάδη Ιωάννη". Μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου υπάρχουν κλεισμένα εισιτήρια και τα πλοία είναι σχεδόν γεμάτα. Η επιβατική κίνηση άρχισε να παρουσιάζει άνοδο από τις 9/8 με αποκορύφωμα τις 15/8, ενώ οι περισσότερες επιστροφές έχουν προγραμματιστεί από 16 έως 25/8. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε εκπρόσωπος του πρακτορείου οι περισσότεροι επιβάτες είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ μόνο λίγοι τα έκλεισαν την τελευταία στιγμή. Όσο για τους προορισμούς; Οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες επιλέγουν τις Σποράδες, αλλά και τη Λήμνο και τη Λέσβο, ενώ θετικά φαίνεται πως λειτούργησε η αλλαγή στις συγκοινωνίες της Σαμοθράκης. Στις Κυκλάδες περισσότερο επιλέγουν την Μήλο, την Τήνο και την Άνδρο με την Μύκονο και την Σαντορίνη να έχουν υποστεί μια πτώση στις προτιμήσεις των επιβατών. 

Αύριο το κύμα της εξόδου αναμένεται να κορυφωθεί. Πάντα ωστόσο τηρώντας τα μέτρα προστασίας και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητές έγιναν ρεπόρτερ για το δίκαιο του επιχειρείν
Μαθητές του Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μαζί με εκπροσώπους των ΜΜΕ στην "αίθουσα σύνταξης"
Θεσσαλονίκη: Μαθητές έγιναν ρεπόρτερ για το δίκαιο του επιχειρείν