Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση της ΔΕΘ

Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν – Αντιπροσωπεία του κόμματος και στη διαμαρτυρία των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ

Η ματαίωση της 85ης ΔΕΘ και το δυσμενές οικονομικό αποτέλεσμα για την πόλη ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζημία για την πόλη αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ η κυβέρνηση δε φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης τη κατάστασης. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η απόφαση για ματαίωσή της φετινής διοργάνωσης πάρθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να έχει ενημερωθεί πριν κανείς από τους ενδιαφερόμενους φορείς της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΘ είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, με την προετοιμασία ειδικού πρωτοκόλλου λειτουργίας τα οποία όμως ανατράπηκαν από τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε η άποψη πως η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ίδια τη ΔΕΘ. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα με έργα και όχι με λόγια.

Στη συνάντηση πήραν μέρος εκ μέρους της ΔΕΘ, ο πρόεδρος, Τάσος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ., Θανάσης Δρογαλάς και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Τάσος Κούρτης

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιάγκος και το μέλος της Κ.Ε και οργανωτικός υπεύθυνος των δύο Ν.Ε. , Κώστας Αμπατζάς

 

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ), για την κάλυψη όλων των οικογενειών και των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα και στις δομές. Μάλιστα, οι βουλευτές Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Φάμελλος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έδωσαν το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρεται:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) για την κάλυψη όλων των οικογενειών και των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα και στις δομές. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση έστω και τώρα και να μη στερήσει από τις οικογένειες και τα παιδιά από τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχουν τα ΚΔΑΠ. Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει από κοινού να συνεργαστούν και να δώσουν τέλος στη μακροχρόνια κατάσταση ομηρίας των ωρομισθίων εργαζομένων στις δημοτικές δομές, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν σημαντικές, πολύτιμες, πάγιες και διαρκείς υπηρεσίες. Ειδικά σήμερα κατά την εποχή της πανδημίας οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτό έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη. Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα, τις θριαμβολογίες για τα δεκάδες δις που θα πάρει η χώρα από την ΕΕ και ας σκύψει στα πραγματικά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά γονείς και εργαζόμενοι και να δώσει λύσεις.

Στη σημερινή κινητοποίηση εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Φοίβος Τσιχλιάς και η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, Δήμητρα Θωμά.

syriza_diamartyria_kdap.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ