Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: SOS από την αστυνομία για τεστ για να μην γίνει... lockdown

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Την έκκληση να γίνονται τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού «σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό, καθώς και την πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους Αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια» κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενο της «πρώτης γραμμής», ενώ παράλληλα 8 συνάδερφοί του που ήρθαν σε επαφή μαζί του είναι σε 14ήμερη καραντίνα.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τον ΕΟΔΥ να γίνονται τεστ σε αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες γιατί υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της μετάδοσης. Σκεφτείτε ένας αστυνομικός πχ που κάνει ελέγχους πχ σε καταστήματα ή σε πλατείες και να έχει κολλήσει κορωνοϊό αλλά να μην το ξέρει, μετά θα τον μεταδώσει. Οι συνάδερφοί μας που έχουν υπηρεσία έξω στους δρόμους είναι εκτεθειμένοι. Και έπρεπε να υπάρξει το κρούσμα στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφάλειας για να εισακουστούμε και να γίνουν με τα χίλια ζόρια τεστ σε κρατούμενους και συναδέρφους», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Γενικός Γραμματέας της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) κ. Γεώργιος Χατζόπουλος.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως «ο ΕΟΔΥ δεν υπολογίζει την αστυνομία, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μια μέριμνα προς του εργαζόμενους της ΕΛΑΣ». «Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα. Και στην αστυνομία, αλλά και στην χώρα μας. Πρέπει ο καθένας μας να προσέχει, να φορά μάσκα και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό. Αλλά πρέπει να μας βοηθήσει και η πολιτεία με την διενέργεια τεστ στις υπηρεσίες μας», σχολίασε.

Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η ΕΑΥΘ τονίζει πως «μόνο αν το Σώμα στηριχθεί από τις υγειονομικές Αρχές, θα προλάβουμε ένα “lockdown» στην ΕΛΑΣ”».

Παράλληλα σημείωνει ότι αν όλοι οι Αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε καραντίνα, σύντομα το Σώμα θα λειτουργεί με τη μισή δύναμη του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα 8 άτομα που “παροπλίστηκαν” για 14 ημέρες, περιπολούν καθημερινά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντιστοιχούν στη μισή αλλαγή μιας βάρδιας της Υπηρεσίας τους. «Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να τεθεί “σε καραντίνα”;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι. Και όλα αυτά τη στιγμή που η πόλη περνάει στο 3ο επίπεδο με μεγαλύτερη ανάγκη για ελέγχους.

Εστιάζοντας στα τεστ η ΕΑΥΘ αναφέρει πως οι συνάδερφοι που μπήκαν σε καραντίνα, «καθηλώθηκαν στο σπίτι τους και μόνο με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα μπορούν να προχωρήσουν στο μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR).

Εμμέσως πλην σαφώς, οι Αστυνομικοί και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε μια κοστοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία με τις ευλογίες της Πολιτείας. Δηλαδή, είτε εξαναγκάζονται να παραμείνουν οικογενειακώς σε προληπτική καραντίνα είτε να σηκώσουν το δυσβάσταχτο κόστος για να κάνουν τεστ όλα τα μέλη της οικογένειας. Επίσης, τα σημεία για δωρεάν διενέργειας τεστ εντός του αστικού κέντρου της πόλης, δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις των συναδέλφων μας».

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ