Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται «ομάδα ευταξίας» με μηχανάκια – Πότε θα επεμβαίνει

Την έναρξη λειτουργίας της ομάδας προανήγγειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Την έναρξη λειτουργίας μέσα στις επόμενες ημέρες ομάδας ευταξίας, που θα έχει ως αποστολή την καθημερινή επέμβαση σε θέματα που αφορούν την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Η νεοσύστατη ομάδα θα είναι εξοπλισμένη με μηχανάκια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει άμεσα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημόσιο χώρο που όπως είπε πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα κάθε δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει στον τομέα της καθαριότητας, με τους νέους υπόγειους κάδους, αλλά και τις συνεχείς δράσεις καθαριότητας όπως η πρόσφατη παρέμβαση σε σημείο της Άνω Πόλης που για χρόνια δεν είχε καθαριστεί, αλλά και η νέα ομάδα ευταξίας.

«Η ομάδα ευταξίας, κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει και εμείς και οι άλλες διοικήσεις. Είμαστε στο σημείο σήμερα να ανακοινώσουμε ότι έχει συσταθεί ομάδα ευταξίας, ομάδα υπαλλήλων του δήμου που θα έχει ως αποστολή την άμεση και καθημερινή επέμβαση σε θέματα τήρησης κανονισμού καθαριότητας», είπε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορούν με μηχανάκια στην πόλη οι επόπτες καθαριότητας. Οι συγκεκριμένοι επόπτες θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 2-3 ατόμων και θα έχουν στην αρμοδιότητα τους ξεχωριστό δημοτικό διαμέρισμα ώστε να «σκανάρονται» όλοι οι δρόμοι.

Με το που θα εντοπίζουν σημεία στα οποία παρατηρούνται σκουπίδια, χαρτόκουτα έξω από τους κάδους ανακύκλωσης, ηλεκτρικές συσκευές, ογκώδη ή μπάζα θα ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία και θα πράττει αναλόγως την περίπτωση.

"Στόχος μας με αυτή τη νέα ομάδα είναι μόλις εντοπιστεί κάποιος που πέταξε ογκώδη ή μπάζα, με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας, να του επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο για να μπει μια τάξη στην πόλη", είχε πει ο ίδιος.

Συντριβάνια και ΚΑΦΑΟ

Αναφορά έκανε και στις παρεμβάσεις στα συντριβάνια της πόλης, λέγοντας που λειτουργούν τα περισσότερα αν όχι όλα πλέον. Τελευταία παρέμβαση αφορούσε το πάρκο της Ανθοκομικής. Σε πολλές πάρκα τα συντριβάνια είχαν καταντήσει σκουπιδότοποι όπως είπε. Αναφορά έκανε και στην αισθητική παρέμβαση στα Καφάο, που από χώροι με συνθήματα, αφίσες και γκράφιτι μετατρέπονται σε καμβά καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο δήμαρχος μίλησε ακόμη για την αποκατάσταση πλατειών και πάρκων που δέχθηκαν λόγω λοκνταουν μεγάλη επιβάρυνση το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, σημείωσε ότι ανανεώνεται ο αστικός εξοπλισμός σε πολύ μεγάλη κλίμακα, με νέους κάδους, νέα καλάθια απορριμμάτων, στάσεις ΟΑΣΘ, ενώ σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η ανανέωση φωτισμού.

Νέες πινακίδες ονοματοθεσίας

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 500 πινακίδων ονοματοθεσίας και street info αρχικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε αυτές τις πινακίδες, που θα αποτελέσουν δωρεά του επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, θα αναγράφεται το όνομα κάθε οδού στα ελληνικά και στα λατινικά, ενώ με τη χρήση QR-code θα παρέχονται ευρύτερες πληροφορίες τόσο για το όνομα όσο και για την ιστορία κάθε δρόμου.

Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Η εντυπωσιακή μείωση σε ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Τη σαφή εικόνα μείωσης των κρουσμάτων δίνουν στο TyposThes.gr οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, Παύλου...
Κορωνοϊός: Η εντυπωσιακή μείωση σε ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη