Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Food Festival Χριστουγέννων με πανδαισία προϊόντων και γεύσεων (ΦΩΤΟ)

Με τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Thessaloniki Food Festival

Του Μιχαήλ Λιάπη,

Γέμισε γεύσεις και αρώματα το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Thessaloniki Food Festival.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από νωρίς εντός του δημαρχείου, όπου με επίκεντρο την αειφορία των τοπικών προϊόντων, τις Food for life εφαρμογές που ακολουθούν οι παραγωγοί, το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα για το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία, το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνει κοντά τη βιώσιμη τοπική παραγωγή με τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες της πόλης.

Υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής, οι επισκέπτες απολαμβάνουν πλήθος επιλογών για το γιορτινό τραπέζι κι όχι μόνο, από τοπικά προϊόντα, είτε για να τα δοκιμάσουν, είτε για να τα αγοράσουν. Σημειώνεται πως η αγορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20.00.

Σημειώνεται ότι το παρών δίνει και η ευρωβουλευτής και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στις επερχόμενες εκλογές, Μαρία Σπυράκη δείχνοντας και τις μαγειρικές της ικανότητες.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes. 

fagito-dimarxeio.jpg
fagito-dimarxeio1.jpg
fagito-dimarxeio2.jpg
fagito-dimarxeio3.jpg
fagito-dimarxeio4.jpg
fagito-dimarxeio5.jpg
fagito-dimarxeio6.jpg
fagito-dimarxeio7.jpg
fagito-dimarxeio9.jpg
fagito-dimarxeio10.jpg
fagito-dimarxeio12.jpg
fagito-dimarxeio13.jpg
fagito-dimarxeio14.jpg
karota1.jpg
karota.jpg

 

 

fagito-dimarxeio8.jpg
fagito-dimarxeio8.jpg

 

Τι θα βρείτε στην αγορά

Στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά το κοινό έρχεται σε επαφή και γνωρίζει:

  • κρασιά αργής ζύμωσης, με τη διαδικασία του χειρωνακτικού τρύγου για τη βιώσιμη διαχείριση της γης
  • μωβ και κίτρινα καρότα και εξατομικευμένα λαχανικά που φτάνουν το λιγότερο σε δέκα ώρες (from farm to spoon) στον μπάγκο των σεφ
  • ευεργετικά ροφήματα που παράγονται αποκλειστικά με βιολογικές και φυσικές μεθόδους
  • υγιεινά, νηστίσιμα & χορτοφαγικά βούτυρα ξηρών καρπών αλεσμένα σε πετρόμυλο
  • αποστάγματα (τσίπουρο κονιάκ) χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ίνες, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές
  • αλείμματα κόκκινης πιπεριάς με μπαχαρικά από όλη την Ελλάδα
  • μαύρα φασόλια, μία υπερτροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, που δίνει χρώμα στα πιάτα των σεφ
  • χριστουγεννιάτικα αρτοποιήματα από παραδοσιακό φούρνο που ξυπνούν μνήμες μέσα από τα 98 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης
  • λικέρ από ρόδι φτιαγμένο από μια μυστική ξεχασμένη συνταγή από τη σκιά του Ολύμπου
  • σόδα με οργανικά βότανα -λεβάντα, λεμόνι, σαμπούκο και μέντα
  • τα αγαπητά βιολογικά αμπελόφυλλα της “Μαριάννας” 
  • αλοιφές πατέ και ολόκληρα 100% φυσικά αποξηραμένα λαχανικά 

Ακόμη:

  • χειροποίητα ζυμαρικά βασισμένα σε ποντιακές συνταγές, φτιαγμένα με αγνά υλικά που πήραν βραβείο γεύσης
  • extra παρθένο ελαιόλαδο με διεθνείς διακρίσεις
  • γκουρμέ ζυμαρικά σκληρού σίτου με λιναρόσπορο και βουβαλίσιο ή κατσικίσιο γάλα
  • παραδοσιακά προϊόντα από τον γυναικείο συνεταιρισμό Μελισσοχωρίου που φτιάχνονται με εποχικά τοπικά υλικά
  • free-from σνακς και μπάρες αλλιώς βιολειτουργικά τρόφιμα για ειδική διατροφή, με βάση υλικά όπως ο λιναρόσπορος, το φαγόπυρο, η κινόα, ο αμάρανθος
  • dressings από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την προσθήκη βοτάνων
  • μονοπικοιλιακά κρασιά από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση από την Αλιστράτη Σερρών
  • καινοτόμα προϊόντα φτιαγμένα με χειροποίητο τρόπο, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης
  • σιρόπια από μελισσόχορτο, σαμπούκο, λεβάντα, δυόσμο, από αρωματικά φυτά μαζεμένα στο χέρι και παραδοσιακές συνταγές
  • “ψαγμένα” παραδοσιακά προϊόντα από ένα σύγχρονο παντοπωλείο
  • χειροποίητα φύλλα περέκ ψημένα στο τζάκι
  • μαρμελάδες και σάλτσες με καυτερή ελληνική κόκκινη πιπεριά και τζίντζερ

Στη “γλυκιά” γωνιά της Χριστουγεννιάτικης αγοράς θα βρείτε:

  • χειροποίητες μαρμελάδες από φρούτα που συλλέγονται τη σωστή στιγμή ωρίμανσης
  • χειροποίητες μπάρες με ξεχωριστές γεύσεις, που δεν έχουν υποστεί καμία θερμική επεξεργασία ώστε να διατηρήσουν όλα τα συστατικά τους αναλλοίωτα
  • σοκολάτες με ιδιαίτερες γεύσεις πολλά βραβεία και avant-garde σχεδιασμό που φέρνουν αναμνήσεις από άλλες εποχές
  • απολαυστικά snacks από φρούτα που συλλέγονται και αποξηραίνονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών
  • “ χειμερινές” μαρμελάδες και αποξηραμένα φρούτα με μπαχαρικά για ροφήματα
  • νόστιμα βιολογικά προϊόντα αρώνιας (χυμοί, λικέρ, μαρμελάδες) με ευεργετικές ιδιότητες
  • χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα από αρτοζαχαροπλαστείο της πόλης φτιαγμένα με αγνά προϊόντα

Ακόμη, στο Pop Up Kitchen της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, οι καταρτιζόμενοι από σχολές μαγειρικής και φιλοξενίας,  δημιουργούν παραδοσιακές και διεθνείς συνταγές εδεσμάτων και ποτών με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών. Συγκεκριμένα παρασκευάζουν μπροστά στους επισκέπτες της εκδήλωσης το ξακουστό Glühwein, ένα κόκκινο ζεστό κρασί ζεστό κρασί με μπαχαρικά, τη βελουτέ σούπα με κάστανο “Velouté de Châtaignes” και ψητά λαχανικά, μια σαλάτα Θεσσαλονίκης με ξηρούς καρπούς και φρούτα εποχής, τραχανά με χειμερινή τρούφα “Tuber brumale” και κόκκινο “χαβιάρι” πιπεριάς, τσιγαριαστό λουκάνικο με πράσο σβησμένο με τσίπουρο και καραμελωμένο με μέλι. Οι δημιουργίες ξεκίνησαν από τις 11:00 και παρουσιάζονται ανά μια ώρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για κλοπές – «Ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια»
«Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κάνοντας λόγο για «βαθιά πολιτικό» θέμα
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας για κλοπές – «Ανασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια»