Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το 5o «Olympic DayRun» βράβευσε εθελοντές και υποστηρικτές

Στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Μια συγκινητική  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3  Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ο κύκλος του ‘’Olympic DayRun’’ GREECE 2022 ολοκληρώθηκε με την Τελετή Βράβευσης των Συνδιοργανωτών Φορέων,Χορηγών, Ομοσπονδιών, Δήμων, Χορηγών Επικοινωνίας, Φορέων Υποστήριξης, Συλλόγων και Σωματείων, Διασωστών και Μοτοσυκλετιστών, Δρομέων και Εθελοντών οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση του 2022, συμβάλλοντας στην επιτυχία του παγκόσμιου θεσμού.

Το ‘’Olympic DayRun’’ GREECE2022,υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 στην Θεσσαλονίκη – 5ο‘’Olympic DayRun’’Thessaloniki – και τον Ιούνιο του 2022 στην Αρχαία Ολυμπία – 1ο‘’Olympic DayRun’’AncientOlympia.

Πρόκειται για έναν θεσμό που έφερε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 2018 στην Ελλάδα, και έκτοτε συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη του πορεία, μεταδίδοντας τον παλμό και τις αξίες του Ολυμπισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τιμώμενα πρόσωπα καλωσόρισαν ο κος Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια/Ceo του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic DayRun’’ GREECE.

Η βραδιά ξεκίνησε με μία ύψιστη για το Ολυμπιακό μας Μουσείο τιμή. Η κα Δώρα Τσαμπάζη, η αγαπημένη σύζυγος και στήριγμα του αείμνηστου δις Αργυρού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη(+)ανακοίνωσε την παραχώρηση στο Μουσείο του Μεταλλίου που κατέκτησε ο Αλέξανδρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Πεκίνο 2008”το οποίο θα εκτεθεί στην Μόνιμη Έκθεση ‘’Ολυμπιακοί Αγώνες’’, μια ανακοίνωση που έγινε σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα. Ο Αλέξανδρος, οΟλυμπιονίκης που έκανε την Ελλάδα περήφανη με το ήθος του και με το μεγαλείο των αθλητικών του επιδόσεων, στήριζε το Ολυμπιακό Μουσείο από την 1η στιγμή της ίδρυσης του, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις, εκπαιδευτικές και αθλητικές. Το Αργυρό Μετάλλιο του2008, του αγαπημένου Αλέξανδρουθα βρίσκεται πλέον στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δίπλα στην αγωνιστική του ενδυμασία που ο ίδιος δώρισε, ως παρακαταθήκη και έμπνευση για τους χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στα Προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας του Ολυμπιακού Μουσείου.

Άλλη μια συγκινητική στιγμή ήταν η απονομή του τίτλου της Πρέσβειρας Πολιτιστικού Προγράμματος ‘’Olympic DayRun’’ GREECE 2023, στην κα Ευγενία Μανωλίδου, την διεθνούς φήμης Διευθύντρια Ορχήστρας και Συνθέτρια Κλασικής Μουσικής, που ξεχωρίζει με την λαμπρή επαγγελματική της πορεία και την κοινωνική της προσφορά, αλλά και για την αγάπη της για την Αρχαία Ελλάδα και το έργο ανάδειξης του πολιτισμού μας σε διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων “Πεκίνο 2008”, η κα Μανωλίδου συνέθεσε τη συμφωνία ‘’Δύο Πολιτισμοί, Ένα Πνεύμα’’ την οποία παρουσίασε, διευθύνοντας την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Δραματικού Χορού της Κίνας, υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Πεκίνο.

thess_olympicmuseum_ekdilosi_vravefsis_olympicdayrun_iv.jpg

Η βραδιά όμως έμελλε να είναι γεμάτη με γυναικείο άρωμα, καθώς συνεχίστηκε με την απονομή του τίτλου της Πρέσβειρας για το “FamilyRun” 2023, που θα γίνει στο πλαίσιο του “OlympicDayRun’” Greece 2023, στην κα Άννα Ευθυμίου,Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, γυναίκα πρότυπο, που ξεχωρίζει για την κοινωνική της δράση και το έργο ενδυνάμωσης γυναικών, πολιτικής ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Το 1οFamilyRun (2018) που υλοποίησε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επιστρέφει φέτος ακόμα πιο δυναμικά προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας, ακολουθώντας την έμπνευση του επίσημου ιδρυτή των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων “PierreDeCoubertin”’.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα της βραδιάς ολοκληρώθηκε με μελωδίεςπιάνου από τον μόλις 8 ετών Εμμανουήλ Κουτσάκη,το “παιδί θαύμα’’ της μουσικής,ο οποίος εμπνεόμενος από τα μηνύματα του “OlympicDayRun’’ συνέθεσε και παρουσίασε επίσημα στο κοινό, τον Επίσημο  Ύμνο του «OlympicDayRun’’ Greece. Ο αγαπημένος μας Εμμανουήλ, το μικρότερο μέλος της μεγάλης Ολυμπιακής μας οικογένειας, από το 2022 είναι ο πρεσβευτής /ambassadorτου Σχολικού Αγώνα των 1,5km. Ο μικρός Εμμανουήλ συγκίνησε τόσο το κοινό με την εξαιρετική του σύνθεση, που οδήγησε τον Διευθυντή του Αριστοτελείου Κολλεγίου κοΓκροζούδη σε ανακοίνωση Τιμητικής Υποτροφίας Σπουδών για τον νεαρό καλλιτέχνη.

Το κύμα υποστήριξης του μοναδικού στην χώρα Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος!  Ένα νέο Ολυμπιακό ταξίδι ξεκινά στις 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, με το 6ο “Olympic DayRun’’στην Θεσσαλονίκη!

Τιμητικές παρουσίες

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε.Θεσ/νίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Νοτοπούλου, η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο εκπρόσωπος τουΥφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη Νικόλαος Βάρδας,ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσ/νίκης Πέτρος Λεκάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Σοφία Σαουρίδου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος Προσχολικής Αγωγής & Αθλητισμού Δήμου Σερρών Ιωάννης Γάτσιος,ο Πρόξενος Καναδά Παντελής Πετμεζάς, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου και Επίτιμος Πρόξενος Ιταλίας Χρήστος Σαραντόπουλος, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τομπούλης,ο Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Θέρμης Αστυνόμος Α’Αλέξανδρος Κανλής, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Στέφανος Κλαδάκης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Λένα Παπία, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο Χρήστος Παππάς Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Σαουλίδης και η Έλενα Ρουσάκη από την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος άλλων εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας. Επιπλέον, το παρόν έδωσαντα Μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Βράμπας και κος Βασιλειάδης, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης, Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας, Ιππασίας, Καράτε, Τοξοβολίας, Χειροσφαίρισης, Γυμναστικής, Μοντέρνου Πεντάθλου, Ατόμων με Αναπηρίες, οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Ευαγγελία Ψάρρακαι η Olympian/Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’Pyeongchang 2018’’Σοφία Ράλλη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και βραβεύθηκαν τιμητικά οι χορηγοί της εκδήλωσης.

Για την καταλυτικής σημασίας συμμετοχή τους στον Αγώνα, βραβεύθηκαν οι ομάδες εθελοντών, οι Διασώστες, οι Μοτοσικλετιστές και φυσικά οι Δρομείς - η ψυχή του αγώνα - χωρίς την ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή των οποίων -τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. 

Το κύμα υποστήριξης του μοναδικού στην χώρα ΟλυμπιακούΑγώνα Δρόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φέτος.  Ένα νέο Ολυμπιακό ταξίδι ξεκινά στις 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, με το 6ο “Olympic DayRun’’ στην Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ