Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος εποχής για ιστορικό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη - Κλείνει 64 χρόνια μετά

Κατεβάζει ρολά το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Κοζάνη στην Εγνατία

Τίτλοι τέλους και επίσημα για ιστορικό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που κατεβάζει ρολά μετά από 64χρόνια.

Συγκεκριμένα εδώ και περίπου ένα μήνα είχε γίνει γνωστό πως πρόκειται να κλείσει το Ζαχαροπλαστείο Κοζάνη που λειτουργούσε εδώ και 64 χρόνια στην οδό Εγνατίας 82.

Εδώ και 2 μέρες πλέον όσοι περνούν από το κατάστημα βλέπουν και τη σχετική ανακοίνωση από το κατάστημα στην οποία αναγράφεται «Τέλος Εποχής, Σας ευχαριστούμε».

«Ήταν μια γλυκιά διαδρομή» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook:

Η μπουγάτσα του Ζαχαροπλαστείου Κοζάνη, αλλά και πόσα άλλα παραδοσιακά γλυκά και αλμυρές γεύσεις με μεγάλη ποικιλία από πίτες, που γέμιζαν τις βιτρίνες του, αποτέλεσαν πόλο έλξης από το 1960 όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του επί της Εγνατίας.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχαν αναφέρει στο TyposThes οι ιδιοκτήτες, λόγος της απόφασης να κλείσει το κατάστημα, είναι η συνταξιοδότηση τους αποτελώντας τη 2η γενιά της οικογένειας που άνοιξε το κατάστημα το 1960. Τα δύο αδέρφια, που τρέχουν επί σειρά ετών το Ζαχαροπλαστείο Κοζάνη, αποφάσισαν όπως ανέφεραν μιλώντας στο TyposThes, πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν.

«Η Θεσσαλονίκη μας αγάπησε και μας στήριξε», ανέφεραν με συγκίνηση, προσθέτοντας πως το κατάστημα κλείνει καθώς μετά την απόσυρσή τους, δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση που θα συνέχιζε τη λειτουργία του καταστήματος. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σέρρες: Δίκη για τον 11χρονο - Αναβάθμιση σε κακούργημα ζήτησε η εισαγγελέας
Για τους οχτώ από τους 11 κατηγορουμένους, σχετικά με την έκρηξη λέβητα που προκάλεσε το θάνατο του παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο
Σέρρες: Δίκη για τον 11χρονο - Αναβάθμιση σε κακούργημα ζήτησε η εισαγγελέας
Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησαν 2 μαθητές από Θεσσαλονίκη - Στη Genius Olympiad 2025
Για την εργασία τους, με τίτλο «Ο κυκλικός ενεργειακός κύκλος στα σχολεία: μετατρέποντας τα απόβλητα σε ζωντανά εργαστήρια επιστήμης»
Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησαν 2 μαθητές από Θεσσαλονίκη - Στη Genius Olympiad 2025