Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπόγειους κάδους απορριμμάτων θα τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Την προμήθεια 80 υπόγειων κάδων αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 984.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Την προμήθεια 80 υπόγειων κάδων αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 984.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τη την 13η τακτική συνεδρίασή του.

Τα υπόγεια συστήματα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων περιλαμβάνουν 80 κάδους, χωρητικότητας 3.000 lt περίπου, οι οποίοι σύμφωνα με τη σχετική μελέτη θα τοποθετηθούν εντός κατάλληλα διαμορφωμένων και πλήρως στεγασμένων φρεατίων, στο εμπορικό-ιστορικό κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από την πλατεία Χρηματιστηρίου και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Παράλληλα, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και υλικών συσκευασιών και θα υπάρχει πρόβλεψη χώρου, ώστε στο μέλλον να μπορούν να εγκατασταθούν επιπροσθέτως συστήματα κάδων για τη συλλογή και άλλων υλικών (γυαλί, οργανικά κ.ά.).

«Το σύστημα υπόγειας προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων θα συνδέεται με έναν υπέργειο υποδοχέα, που θα λειτουργεί με λαβή αλλά και με μηχανισμό ποδοπεντάλ, μέσω του οποίου τα απορρίμματα θα εισέρχονται στον κάδο» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε ότι σκοπός αυτού του εναλλακτικού συστήματος συλλογής και προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων είναι αφ’ ενός η υγιεινή αποθήκευση τους, αρχικά σε σημεία της πόλης, όπου αυτό κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό και αφ’ ετέρου η αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου σε σημεία με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.

Στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου επισημαίνεται ότι οι όροι του διαγωνισμού και ο τρόπος εκτέλεσης θα καθοριστούν από την οικονομική επιτροπή, ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από δημοτικούς πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Άδωνι Γεωργιάδη στο Ιπποκράτειο – «Είναι η καρδιά του ΕΣΥ» (VIDEO)
Μετά τα εγκαίνια στο ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε το νοσοκομείο «καρδιά του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα» και...
Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια Άδωνι Γεωργιάδη στο Ιπποκράτειο – «Είναι η καρδιά του ΕΣΥ» (VIDEO)
Θρίλερ με 11χρονη που αγνοείται στη Γαλλία: Συνελήφθη ο πατέρας συμμαθήτριάς της
Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες – Η 11χρονη δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής επί 6 μέρες
Θρίλερ με 11χρονη που αγνοείται στη Γαλλία: Συνελήφθη ο πατέρας συμμαθήτριάς της
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα