Συνεχίζουν και σήμερα, Πέμπτη, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι αυτοκινητιστές ταξί στην Αττική, δηλώνοντας πως ο κλάδος θα βρίσκεται στους δρόμους, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ταξί της περιφέρειας κυκλοφορούν κανονικά από σήμερα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί να δηλώνει πως την επόμενη εβδομάδα και την ημέρα που θα ανακοινωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου θα υπάρξει οργάνωση και καθολική κάθοδος των σωματείων όλης της χώρας στη Βουλή.
Σύμφωνα με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), «ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται και για σήμερα οργανώνεται συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., με τα ταξί να δίνουν ραντεβού στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών και με την οδό Αντιγόνης, με μέτωπο προς τη Λεωφόρο Κηφισού και πορεία προς το αεροδρόμιο».
Υπενθυμίζεται πως οι αυτοκινητιστές ταξί Αττικής απεργούν έως και το Σάββατο στις 6 το πρωί και προαναγγέλουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και την επόμενη εβδομάδα, που θα τεθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Κανονικά τα ταξί στη Θεσσαλονίκη
Κανονικά κυκλοφορούν από σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου, τα ταξί στη Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης. «Θα επανέλθουμε τις ημέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου κα μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι επαφές και οι πιέσεις από τον κλάδο» αναφέρει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Μετά το πέρας των επιτροπών στην βουλή όπου καταθέσαμε οι φορείς του κλάδου τις παρατηρήσεις και τις αντιρρήσεις μας αναστέλλουμε την απεργία όπως αποφασίστηκε και στο ΔΣ της ΠΟΕΙΑΤΑ από την στιγμή που δεν υπάρχουν περεταίρω επιτροπές.
Θα επανέλθουμε τις ημέρες της ψήφισης του νομοσχεδίου κα μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι επαφές και οι πιέσεις από τον κλάδο. Δεν μένουμε ικανοποιημένοι από την έκβαση της κατάστασης και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ο κλάδος θα παραμείνει ενωμένος και θα δώσει βροντερό παρόν τις επόμενες μέρες. Από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου τα ταξί της Θεσσαλονίκης δουλεύουν κανονικά».
Στους δρόμους της περιφέρειας τα ταξί
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς τα σωματεία-μέλη της, δηλώνει πως «η πανελλαδική απεργία ισχύει έως τις 05.00 το πρωί (σήμερα Πέμπτη), όμως στηρίζουμε και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και αύριο».
Αναφέρει, επίσης, πως «η ψήφιση του νομοσχεδίου, θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και την ημέρα που θα ανακοινωθεί θα υπάρξει οργάνωση και καθολική κάθοδος των Σωματείων όλης της χώρας στη Βουλή.
Τα υπόλοιπα Σωματεία θα ετοιμαστούμε για τις ημέρες της ψήφισης όπου θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις. Ο κλάδος είναι ανάστατος και δεν θα ηρεμήσει αν δεν δικαιωθεί».
- Στο «τραπέζι» και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα – Για να πέσουν οι τιμές
- Συνέχεια στην κόντρα Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη: Στο TikTok το βίντεο με το κρακεράκι
- Σενάρια σοκ για τις τιμές πετρελαίου: «Μπορεί να φτάσει και στα 160 δολάρια το βαρέλι»
- Τροχαίο σοκ στη Φθιώτιδα: Νεκρός 21χρονος – ΙΧ χτύπησε μετωπικά με λεωφορείο (ΦΩΤΟ)
