Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να… απογειώσουν το Thessaloniki Food Festival

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης μας με μια σειρά από δράσεις

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να… απογειώσουν το Thessaloniki Food Festival ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης μας. «Συμπράττουμε με το ΕΕΘ και θα έχουμε μια στενότερη συνεργασία στο κομμάτι του τουρισμού. Νιώθουμε ότι το Food Festival στον 4ο χρόνο λειτουργίας του δεν είναι γνωστό από όλους τους συμπολίτες μας και χρειαζόμαστε τις γνώσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για να καταστεί το φεστιβάλ αυτό ένας θεσμός της Θεσσαλονίκης», τόνισε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Μάλιστα ανέφερε πως για τον καλύτερο συντονισμό των από κοινού δράσεών τους για τον τουρισμό, την αγορά, αλλά και για τη διάδοση των εκδηλώσεων του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL θα γίνει ένα συντονιστικό όργανο με τη συνεργασία ΕΕΘ, Εμπορικού Συλλόγου και Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια του δήμου εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης και εν προκειμένω στο Food Festival που αφορά στην γαστρονομία η οποία και αποτελεί μια μορφή τουρισμού. «Αρκετά από τα μέλη μας έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλουμε να προσελκύουν κόσμο», τόνισε. Μίλησε για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τοπικών Προϊόντων που θα αναπτυχθεί αυτή την Κυριακή 23/11 ώρες 11.00-17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα πωλούν προϊόντα τους μέλη του ΕΕΘ. Επίσης αναφέρθηκε στο Φιλανθρωπικό Brunch που θα γίνει στις 21/12 στο ξενοδοχείο The Met με τα έσοδα της εκδήλωσης να διατίθενται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β.Ελλάδας Παιδιών πασχόντων από Ινώδη Κυστική.

Και τόνισε πως παρά την κρίση που υπάρχει μέσα το 2015 το Food Festival θα γεμίσει από κόσμο. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΕΘ πρότεινε στον κ. Πέγκα την πραγματοποίηση ενός χριστουγεννιάτικου συσσιτίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις υπόλοιπες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες αναφέρθηκε ο κ. Πέγκας. Συγκεκριμένα στις 3/12 στο εστιατόριο Αγιολί θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η γεύση της μνήμης – Αναμνήσεις και εξομολογήσεις ενός κριτικού εστιατορίων» του Επίκουρου (ψευδώνυμου του Θεσσαλονικιού κριτικού εστιατορίων και συγγραφέα Αλβέρτου Αρούχ), στις 6/12 στις αγορές Καπάνι και Μοδιάνο θα γίνει μια εκδήλωση για τη χρήση μπαχαρικών και βοτάνων στην τοπική κουζίνα, και στις 20/12 θα μοιραστούν χριστουγεννιάτικα τσουρεκάκια σε παιδιά του Ορφανοτροφείου Μέλισσα. Ακόμη στις 30/11 θα γίνει εντός ΔΕΘ μια εκδήλωση σε συνεργασία με το Εργοστάσιο – Μουσείο Σοκολάτας.

«Θέλουμε με αυτές τις δράσεις να φέρουμε τον κόσμο στο κέντρο της πόλης, να δημιουργήσουμε μια κάρτα αγοράς, να υπάρχει ενημέρωση για αυτά που γίνονται στην Θεσσαλονίκη όπως πχ το Open Mall, και να γίνει διάχυση των εσόδων από τον τουρισμό σε όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές ομάδες», σχολίασε ο κ. Πέγκας. Ο ίδιος ανέφερε πως στο πλαίσιο συνεργασιών με άλλους δήμους θα γίνουν συναντήσεις με εκπροσώπους και επαγγελματίες από το δήμο Καλαμάτας που θα βρεθούν τον Γενάρη και Φλεβάρη στην πόλη μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)
Για πρώτη φορά η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τόσους πολλούς και ικανούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη
Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)