Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτές είναι οι εφαρμογές που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό Hackathon

Με την απονομή των βραβείων στις τρεις πρώτες ομάδες ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο διαγωνισμός Hackathon, o μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης....

Με την απονομή των βραβείων στις τρεις πρώτες ομάδες ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο διαγωνισμός Hackathon, o μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το 1ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ απέσπασε η ομάδα naviDeck των Φώτη Δημανίδη, Μόδεστου Καφφέ και Θεόδωρου Πλουμή, οι οποίοι δημιούργησαν την πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων Open Datasets. Πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στον κάθε πολίτη να λαμβάνει πληροφορίες για ζητήματα, όπως θέσεις πάρκινγκ ή θέσεις μουσείων και σχολείων. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος μπορεί να τα αξιοποιήσει για να δημιουργήσει νέα εφαρμογή.

Το 2ο βραβείο που συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα Meerkat των Κώστα Μυλωνάκη και Δημήτρη Φλώρου για την εφαρμογή Aeneas, η οποία αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και άτομα με ασθένειες που απαιτούν ιατρική παρακολούθηση. Μέσω της πλατφόρμας, οι συγγενείς τους μπορούν να βλέπουν συνεχώς τη θέση του ηλικιωμένου και βασικές ζωτικές ενδείξεις.

Το 3ο βραβείο, που απέσπασε ποσό 1.000 ευρώ, απονεμήθηκε στην ομάδα CodePendancy των Κωνσταντίνου Κώστογλου και Μάριου Στίκα για την εφαρμογή Open Culture Project, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εμπλουτίσει με περαιτέρω πληροφορίες τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα στον τομέα του πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στον ανοιχτό χώρο συνεργατικής εργασίας Coho, συμμετείχαν 11 ομάδες προγραμματιστών και σχεδιαστών λογισμικού, οι οποίες σχεδίασαν νέες ψηφιακές εφαρμογές web και κινητών τηλεφώνων, εστιάζοντας σε τέσσερις θεματικές ενότητες: οικονομικά, δίκτυα και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ποιότητα ζωής και διακυβέρνηση. Οι ομάδες αξιοποίησαν τις ιδέες των πολιτών για νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», όπως επίσης και τα ανοιχτά δεδομένα που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους Open Knowledge Foundation – Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδος, την Ερευνητική Μονάδα ΑΠΘ URENIO, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης EUROPE DIRECT.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διέρρηξαν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα – Απειλητικό μήνυμα σε Κασσελάκη
«Δε φοβάμαι. Δε σταματώ» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διάρρηξη και την απειλή εναντίον του
Διέρρηξαν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα – Απειλητικό μήνυμα σε Κασσελάκη