Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το τυρί συναντά το… κρασί στην Detrop Boutique

Για πρώτη φορά - στην Ελλάδα- παραγωγοί τυριού και κρασιού εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους- Γευσιγνωσίες με τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Απόστολο Πλαχούρα  ...

Στο πλαίσιο της Detrop Boutique που εγκαινιάζεται απόψε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί το θεματικό αφιέρωμα Cheese & Wine. Όπως δηλώνει και η ονομασία του, η ειδική αυτή ενότητα επικεντρώνει στην παρουσίαση παραγωγών τυριού και κρασιού, δύο  χαρακτηριστικών δυναμικών ελληνικών προϊόντων.

Για πρώτη φορά – στην Ελλάδα – παραγωγοί τυριού και κρασιού εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα τους, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας νέα γαστρονομικά μονοπάτια.

Το τυρί, ως το απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού, σύμφωνα με τους Γάλλους, βρίσκει τον ιδανικό «σύντροφο» στο πλευρό των εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται εναλλακτικές προτάσεις που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως εργαλεία πώλησης για τη μετέπειτα προώθηση των προϊόντων τους.

Μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και αρώματα επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους.

SPECIAL MASTER CLASSES ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ CHEESE N’ WINE (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8)

Άξιο αναφοράς ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια του Cheese n’ Wine, θα γίνουν από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη ενώ η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα. Συγκεκριμένα:

26/2 Παρασκευή              

13:00-18:00        Παρουσία στον χώρο των Μαμαλάκη Ηλία και Απόστολου Πλαχούρα.

Συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων περι cheese n’ wine!

27/2 Σάββατο   

13:00-16:00        Master class, cheese n’ wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας

28/2 Κυριακή   

13:00-16:00        Master class, cheese n’ wine: Μαμαλάκης Ηλίας και Αποστόλης Πλαχούρας

Η έκθεση Detrop Boutique πραγματοποιείται παράλληλα με την ARTOZYMA.

Ώρες λειτουργίας σήμερα: 10.00-20.00. Η είσοδος είναι μόνο για επαγγελματίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ