"Υπάρχουν κάποια τρόφιμα,όπως η πιπερόριζα και το γάλα, που κάνουν τη γεύση του τσιγάρου πιο άσχημη. Με αυτό τον τρόπο η διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Πολλοί καπνιστές λένε ότι αν πιουν ένα ποτήρι γάλα και μετά ανάψουν τσιγάρο, το τσιγάρο είναι πολύ πικρό και το σβήνουν αμέσως. Οπότε, όταν έχουμε μια έντονη επιθυμία για κάπνισμα, μπορούμε να πιούμε λίγο γάλα, άπαχο κατά προτίμηση για να μη βάλουμε επιπλέον κιλά, και με αυτό τον τρόπο να μην είναι τόσο ευχάριστο το κάπνισμα" ανέφερε η κ Πετρίδου.
Παράλληλα επισήμανε ότι είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα επειδή φοβούνται μήπως πάρουν βάρος.
"Η αλήθεια είναι ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες βάζουν τέσσερα-πέντε κιλά και οι άνδρες τρία-τέσσερα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί όταν θέλουμε να διακόψουμε μία απόλαυση, δεν πρέπει να διακόψουμε κι άλλη μία, όπως είναι το φαγητό. Ακόμη κι αν βάλουμε λίγα κιλά, με προσοχή και στη διατροφή αλλά και με ενασχόληση με κάποια σωματική δραστηριότητα, θα μπορέσουμε πολύ εύκολα να απαλλαγούμε κι απ’ αυτά τα έξτρα κιλά" πρόσθεσε η κ. Πετρίδου.