Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ξεχάστε τα γαλακτοκομικά και νικήστε τον καρκίνο»: Επιστήμονας κατάφερε να ξεπεράσει τη νόσο αλλάζοντας τη δίαιτα της

Μέσα σε έξι εβδομάδες ο όγκος της είχε φύγει και εντός ενός έτους ήταν σε ύφεση, ενώ κατέγραψε όλη της την εμπειρία σε βιβλίο

Μέσα σε έξι εβδομάδες ο όγκος της είχε φύγει και εντός ενός έτους ήταν σε ύφεση, ενώ κατέγραψε όλη της την εμπειρία σε βιβλίο

Γυναίκα επιστήμονας κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού κόβοντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή της. Η Jane Plant, η οποίος διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 1987, πιστεύει ότι η ασθένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ζωικά προϊόντα. Το 1993, η καθηγήτρια η οποία είναι τώρα 69, χτυπήθηκε από καρκίνο του μαστού για πέμπτη φορά και οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι είχε μόλις λίγους μήνες για να ζήσει.

«Διαγνώστηκα για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού, όταν ήμουν 42. Νόμιζα ότι τον είχα νικήσει, αλλά πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε. Συνέχισα τις μάχες, αλλά όταν επανεμφανίστηκαν για πέμπτη φορά ρώτησα τον γιατρό μου αν υπάρχει περίπτωση να νικήσω μια ασθένεια που επιμένει τόσο πολύ. Όταν εν τέλει μου έδωσαν 2 μήνες ζωής, είχα ήδη αρχίσει να αναζητώ τη δική μου επιστημονική διέξοδο από αυτό το χάος».

Αντλώντας από την εμπειρία της παραμονής της στην Κίνα, η καθηγήτρια γνώριζε ότι οι κινεζικές γυναίκες είχαν ιστορικά πολύ χαμηλά ποσοστά καρκίνου του μαστού. «Ξαφνικά θυμήθηκα μια θαυμάσια κινεζική έρευνα η οποία έδειχνε ότι στην Κίνα ο καρκίνος του μαστού εμφανίζεται σε μία στις 100.000 γυναίκες, σε σύγκριση με τη Δύση που 1 στις 10 γυναίκες εμφάνιζε τη νόσο την εποχή εκείνη». Ωστόσο, για τις κινέζες γυναίκες που μετακινούνται για να ζήσουν στις ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αυστραλία, οι οποίες έκαναν δυτική διατροφή, τα ποσοστά της νόσου αυξάνονταν.

Αλλαγή διατροφής και αποτελέσματα σε 6 εβδομάδες!

«Αποφάσισα ότι δεν είχε τίποτα να χάσω, αρνούμενη τα δύο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οργανικό γιαούρτι που έτρωγα κάθε μέρα», εξομολογήθηκε η ειδικός. Επίσης, έκοψε σχεδόν όλες ζωικές πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά και απέφυγε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εντός έξι εβδομάδων - διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε πιο συμβατική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας - το εξόγκωμα στο λαιμό εξαφανίστηκε. Μέσα σε ένα χρόνο, ήταν η νόσος ήταν σε ύφεση και τα επόμενα 19 χρόνια η καθηγήτρια έζησε χωρίς τον καρκίνο. Το νέο βιβλίο της, «Νικήστε τον καρκίνο», βασίζεται σε μια μελέτη πριν από 30 χρόνια, η οποία υποστήριξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των καρκίνων θα μπορούσε να οφείλεται σε διατροφικούς παράγοντες.

Η καθηγήτρια Plant συμβουλεύει μεγαλύτερη κατανάλωση φυτικών τροφών και λιγότερο κόκκινο κρέας, ζάχαρη, αλάτι και λίπος. Προτρέπει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν την ασθένεια κάνοντας τακτική άσκηση και να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους τους. Το βιβλίο συμβουλεύει τους ανθρώπους να επιλέξουν τα βιολογικά τρόφιμα. Αλλά οι πιο ριζοσπαστικές προτάσεις είναι ότι ξεχνώντας εντελώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα (τυρί, το γάλα, το βούτυρο και το γιαούρτι) μπορείτε να σταματήσετε επιτυχώς την ασθένεια «εν τη γενέσει της», εμποδίζοντας τα καρκινικά κύτταρα να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. Το διεθνές μπεστ σέλερ της καθηγήτριας, βοήθησε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο.

Απλές οδηγίες διατροφής

Μέσα στο βιβλίο της ειδικού, προσφέρονται διάφορες αντικαρκινικές διατροφικές συμβουλές, αλλά η καθηγήτρια Plant μας προσφέρει κάποιες γρήγορες κατευθύνσεις. Αρχικά, πρέπει να κοπεί η κατανάλωση γάλακτος, τυριού, γιαουρτιού, βουτύρου, επίσης το επεξεργασμένο ψωμί και ζυμαρικά και όποιο φαγητό περιέχει συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητές γεύσεις. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να περιοριστεί το φρέσκο κρέας, το ψάρι, τα αυγά, το αλάτι και ο καφές.

Φυσικά, όλες αυτές οι τροφές θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες διαφορετικές. Μπορείτε να πίνετε γάλα από αμύγδαλο, σόγια και καρύδα. Επίσης τόφου και χούμους και γιαούρτι και κρέμες από σόγια και καρύδα. Βούτυρο από σόγια και φυστικοβούτυρο, ενώ φυσικό επιτρέπεται το παρθένο ελαιόλαδο αλλά και η σκούρα σοκολάτα. Τέλος τα ζυμαρικά πρέπει να είναι ολικής αλέσεως και θα πρέπει να καταναλώνουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ