Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Κοντά στα 1.000 ξανά τα κρούσματα - 99 στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

405 διασωληνωμένοι και 40 ακόμη νεκροί

Πλησιάζουν ξανά τα 1.000 τα κρούσματα στη χώρα, καθώς σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 928 νέα κρούσματα, την ώρα που υψηλά παραμένουν και οι διασωληνωμένοι όντας συγκεκριμένα 405. Τέλος ακόμη 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, αύξηση παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη όπου οι νέες μολύνσεις φτάνουν τις 99, ενώ στην Αττική τα κρούσματα έφτασαν τα 324.

Αναλυτικά:

xart2.jpg
xart1.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ρηματική διακοίνωση υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2026 η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ, για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Το γνωστό πλαγκτόν κάλυψε ξανά τα νερά της παραλίας της πόλης – Δυσφορία για κατοίκους και επισκέπτες από τη δυσοσμία
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο ΚΑΤ
Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Πολτοποιήθηκε το χέρι 27χρονου σε μηχανή κιμά