Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Πέθανε γιατρός 16 μέρες μετά το εμβόλιο – «Καμία σύνδεση», λέει η Pfizer

«Διερευνούμε ενεργά αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν πιστεύουμε αυτήν τη στιγμή ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με το εμβόλιο», αναφέρει η Pfizer

Ο γιατρός Gregory Michael, εμβολιάστηκε και χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή, αφού παρουσίασε ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα (ITP) – μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων. Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε ότι στην παρούσα φάση, δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος του 56χρονος συνδέεται με το εμβόλιο.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το αμερικανικό CNN:

Ο Ιατρικός Εξεταστής του Miami-Dade County διερευνά το θάνατο ενός γιατρού εβδομάδες αφότου έλαβε το εμβόλιο Covid-19, σύμφωνα με τον Ντάρεν Καπράρα, διευθυντή επιχειρήσεων στο γραφείο του ιατρού.

Ο Καπράρα είπε ότι το γραφείο του συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για τη διερεύνηση του θανάτου του Δρ. Γκρέγκορι Μάικλ. Ο θάνατός του δεν έχει συνδεθεί οριστικά με το εμβόλιο, αλλά αυτό είναι μεταξύ των δυνατοτήτων που διερευνήθηκαν, πρόσθεσε ο Καπράρα.

Το CDC επιβεβαίωσε ότι "γνωρίζει έναν θάνατο που αναφέρθηκε στη Φλόριντα ενός ατόμου που έλαβε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 περίπου δύο εβδομάδες πριν πεθάνει", δήλωσε εκπρόσωπος μέσω email.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ίδιου του γιατρού, ήταν μαιευτήρας/γυναικολόγος "σε ιδιωτική πρακτική στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στο Μαϊάμι Μπιτς τα τελευταία 15 χρόνια." Ήταν 56 ετών, σύμφωνα με δημόσια αρχεία.

Ο Κάπραρα είπε ότι ο άτυχος γιατρός έλαβε το εμβόλιο γύρω στις 19 Δεκεμβρίου και πέθανε "στα τέλη 3 Ιανουαρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου". Η νεκροψία διεξήχθη την Τρίτη, είπε ο Κάπραρα, εν η υπηρεσία είναι εν αναμονή της ολοκλήρωσης των μελετών από τον ιατρικό εξεταστή και τους συνεργάτες για την αιτία θανάτου.

Η Pfizer είπε επίσης ότι ερευνά το περιστατικό. "Η Pfizer και η BioNTech γνωρίζουν τον θάνατο ενός επαγγελματία υγείας 16 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης" του εμβολίου, δήλωσε η Pfizer. «Είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κλινική περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μια κατάσταση που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία», πρόσθεσε. "Διερευνούμε ενεργά αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν πιστεύουμε αυτήν τη στιγμή ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με το εμβόλιο", ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση.

"Δεν έχουν εντοπιστεί σχετικά σήματα ασφαλείας στις κλινικές δοκιμές μας, την εμπειρία μετά την κυκλοφορία έως τώρα ή με την πλατφόρμα εμβολίων mRNA. Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο μας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, είναι δυστυχώς πιθανό να συμβούν με παρόμοιο ρυθμό όπως θα συνέβαινε στον γενικό πληθυσμό. "

Αξιωματούχοι του CDC είπαν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι δεν είχαν υπάρξει ανησυχητικές σοβαρές αντιδράσεις στα εμβόλια κορωνοϊού πέρα ​​από 29 περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων - ή μόλις 11,1 περιπτώσεις αναφυλαξίας ανά 1 εκατομμύριο δόσεις. "Τα γνωστά και πιθανά οφέλη των τρεχόντων εμβολίων Covid-19 υπερτερούν των γνωστών και πιθανών κινδύνων,", δήλωσε η Δρ Nancy Messonnier, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων του CDC. "Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσαμε να δούμε πιθανά σοβαρά συμβάντα υγείας στο μέλλον."

Σύμφωνα με το CDC, περισσότερα από 5,3 εκατομμύρια άτομα έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου Covid-19 στις ΗΠΑ. Στη δήλωσή του την Τετάρτη το βράδυ, το πρακτορείο ανέφερε ότι ελέγχει τακτικά τα δεδομένα ασφαλείας μαζί με άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες όπως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, καθώς και εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εμβολίων που ανεξάρτητα εξετάζουν τα δεδομένα, κάνουν συστάσεις και παρέχουν οδηγίες.

"Το CDC θα αξιολογήσει την κατάσταση καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες και θα παρέχει έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με το τι είναι γνωστό και τις απαραίτητες ενέργειες", ανέφερε η δήλωση.

Τόσο η Pfizer όσο και το CDC δήλωσαν ότι οι σκέψεις τους ήταν με την οικογένεια. "Ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς καθένας από εμάς αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πανδημία", δήλωσε το CDC.

Δείτε το ρεπορτάζ του Μέγκα. 

 

Με πληροφορίες: Cnn.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Νωρίς για κατάργηση μάσκας ακόμη και από εμβολιασμένους
Ο ΠΟΥ επισημαίνει πως εάν μια χώρα σχεδιάζει να επιτρέψει σε εμβολιασμένους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες δημοσίως, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά...
Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Νωρίς για κατάργηση μάσκας ακόμη και από εμβολιασμένους