Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέες εκλογές μετά το «ναυάγιο» στη σύσκεψη των αρχηγών

Φαίνεται ότι τελικά όλοι έκαναν …τα πάντα για να ξαναπάμε σε εκλογές!...

Επιμέλεια: ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Τελικά, μετά από μια εβδομάδα διερευνητικών εντολών και αλλεπάλληλες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, οδηγούμαστε εκ νέου στις κάλπες, μπας και το πολιτικό τοπίο ξεκαθαρίσει, αφού οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν άκρη και να σχηματίσουν κυβέρνηση για τη χώρα. Η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέβη άκαρπη και δεν κατέστη εφικτή η δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων, οικουμενικής, εθνικής ενότητας, ειδικού σκοπού ή ότι άλλο τέλος πάντων «πάλευαν» να δημιουργήσουν. Κατά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συμμετείχαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης. Η κ. Παπαρήγα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος δεν κλήθηκε. Η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων κατατέθηκε από τον Κάρολο Παπούλια τη Δευτέρα, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης). Το κλίμα, όπως λένε οι πληροφορίες, δυναμιτίστηκε από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο με αφορμή το non paper. Στην πρώτη περίπτωση, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο για το ομόλογο που έληγε χθες και ο Ευ. Βενιζέλος τού απάντησε: «Έχεις μέντορα τον Αλέκο Αλαβάνο που διαφωνεί μαζί σου». Στη σύσκεψη υπήρξε πρόταση του Πάνου Καμμένου να στηριχθεί κυβέρνηση βάσει του σχεδίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον ίδιο, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Π. Καμμένος δήλωσε: «Οι δυνάμεις του μνημονίου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και προτιμούν να υπηρετούν τους δανειστές».

Αντ. Σαμαράς: «Έκανα τα πάντα για να μην πάμε σε εκλογές»

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να αποφύγουμε τις εκλογές, αλλά πέσαμε πάνω σε τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης ενότητας. Τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου λαϊκισμού με ένα ευρωπαϊκό μέτωπο ισχυρό και αποφασισμένο. Επίσης, κάλεσε σε συστράτευση εν όψει νέων εκλογών, ζητώντας ενότητα σε όλο τον χώρο της Δεξιάς. Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. «Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι δύο είναι οι εθνικοί στόχοι, η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ και η αλλαγή των όρων του μνημονίου. Πρόσθεσε ότι έκανε τα πάντα για να υπάρξει κυβέρνηση, αλλά κάποιοι δεν τον άκουσαν. «Δεν το βάζουμε κάτω» συνέχισε, ειδικά τώρα που η Ευρώπη αρχίζει και καταλαβαίνει την αδιέξοδη πολιτική της, αλά και επειδή η χώρα έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, που μπορεί να αξιοποιήσει, αλλά μόνο εντός της ΕΕ. Ζήτησε να αφήσουμε πίσω μας τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα το αντίπαλον δέος: «Έκαναν ήδη ζημιά με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν αναλάμβαναν και τη διακυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε όσους επί δεκαετίες κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια και διώχνουν τουρίστες. Όσους επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη, τάζουν παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν». Έχουμε απέναντί μας όσους θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοτας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, «ναι» στο ευρώ. Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε για τη ΝΔ: «Βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας». «Έλαβα το μήνυμά σας και θα αγωνιστώ να το κάνω πράξη. Σας καλώ να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο ελπίδας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι». Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση για συτράτευση: «Αυτή τη φορά να μην βρεθούμε διχασμένοι, να ενωθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ευ. Βενιζέλος: «Επικράτησε η αλαζονεία και ο μικροκομματισμός»

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του από τα γραφεία του κόμματος, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όσοι προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον παρερμήνευσαν την επιθυμία του λαού, ο οποίος δεν ήθελε νέα προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε: «Πηγαίνουμε αναγκαστικά σε εκλογές, ας πάμε ενωμένοι και για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε πρόταση να στηρίξουμε κυβέρνηση Καμμένου για την καταγγελία του Μνημονίου. Δεν μπορέσαμε να την κάνουμε δεκτή, γιατί δεν ήταν αυτή η εντολή του λαού». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά κράτησε υπεύθυνη στάση και κατέβαλε προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. «Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή» τόνισε. «Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν το πετύχαμε» πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να διαβάσει τα πρακτικά από την σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δει αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο τις στρατηγικές των κομμάτων. «Επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Π. Καμμένος: «Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

«Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. «Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά. Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αφού μας απέκλεισαν τις προηγούμενες φορές, είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι κατέθεσε τις επτά προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία. «Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια. «Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία πλην της καταγγελίας των συμβάσεων» είπε, ενώ αναφερόμενος στην στάση του Αντώνη Σαμαρά τόνισε: «Ο κ. Σαμαράς θέλει εκλογές, θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Οι Τσίπρας και Κουβέλης είχαν καλή πρόθεση, αλλά δεν υπήρχε ο ανάλογος αριθμός βουλευτών» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέληξε: «Όλες οι προτάσεις μας μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή των κομμάτων του Μνημονίου να υπηρετούν τους δανειστές». «Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, και αν θέλει να συνεχίσουν ο κ. Φούχτε και ο κ. Ράιχενμπαχ να είναι κυβερνήτες του τόπου μας, ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις, κάτω από καμία πίεση. Να σημειωθεί ότι κύκλοι της ΝΔ διέψευσαν τις δηλώσεις Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαμαράς επιδίωξε εκλογές προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Όπως είπαν χαρακτηριστικά «δεν θα το διαβάσουν στα πρακτικά και θα γελάσει κάθε ''καμμένος''».

Φ. Κουβέλης: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πάμε σε εκλογές»

Την  διαβεβαίωση ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές έδωσε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια τα οποία εμπόδισαν το σχηματισμό κυβέρνησης. Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον, συμπλήρωσε καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. «Να πω με σαφήνεια και κατηγορηματικά ότι έκανα ό,τι μπορούσα με το ποσοστό που είχα για να μην υπάρξει προσφυγή σε νέες εκλογές και να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας», τόνισε ο Φ. Κουβέλης. «Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα και συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο την παραμονή στο ευρώ και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Ζητούσε παράλληλα να υπάρξει ειδική δέσμευση των δυνάμεων που θα συμμετείχαν στην κυβέρνηση (τουλάχιστον τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) για την άμεση έναρξη συστηματικής διαπραγμάτευσης. Πρότεινε η κυβέρνηση να αναλάβει ενέργειες, μεταξύ άλλων, για την άρση νομοθεσίας στη μείωση μισθών και την επιμήκυνση της περιόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνία «πρότεινα να υπάρξει δέσμευση για  αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα υπηρετούν διαφάνεια», πρόσθεσε. «Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρόταση δεν έγινε δεκτή», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Η προσέλευση των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα κόμματα προσήλθαν χθες στη συζήτηση με τις εξής γραμμές: Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να εξεταστεί ποιες πολιτικές δυνάμεις θα στήριζαν μια κυβέρνηση πολιτικών και τεχνοκρατών και έκανε λόγο για αλαζονική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ως λύση ανάγκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το σχήμα θα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη -τουλάχιστον από ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «απόδειξη ήττας της πολιτικής» και χρεώνοντας την μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης επέμενε στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στη σύσκεψη με δεδομένες τις θέσεις του, όπως κατ’ επανάληψη εκφράστηκαν.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα…

Μετά το αδιέξοδο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σήμερα στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναθέσει σε έναν από τους επικεφαλής των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Οι επικεφαλής είναι: Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειος Πάγος), Παναγιώτης Πικραμμένος (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννης Καραβοκύρης (Ελεγκτικό Συνέδριο). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Στις 11 αύριο το πρωί, θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών. Την Παρασκευή η εκλογή προεδρείου και την επόμενη ημέρα η διάλυση της βουλής προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.  

«Να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες», είπε ο Αλ. Τσίπρας

"Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου και να στείλουμε τις δυνάμεις του χθες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας", δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τα κόμματα που ευθύνονται για το Μνημόνιο και να μπει τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο. "Να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, με ενισχυμένη δύναμη στο λαό και στη Βουλή", είπε θέτοντας το κόμμα του σε ετοιμότητα ενόψει των νέων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα με την ψήφο του, καθιστώντας άκυρο το Μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη φτώχεια και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του", πρόσθεσε, "μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε την εφαρμογή του Μνημονίου, ενώ για μερικές χιλιάδες ψήφου δεν ήταν πρώτο κόμμα και δεν είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει μία κυβέρνηση της αριστεράς που θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια του Μνημονίου". "Προσπαθήσαμε", τόνισε ο κ. Τσίπρας, "να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ’ ελάχιστο την λαϊκή ετυμηγορία και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τους πέντε άξονες με σημαντικότερους την πρόταση για την ακύρωση των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων". "Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος", είπε, "πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να τις υιοθετήσουν και επί της ουσίας έθεταν το δίλημμα Μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα". Με αίσθηση πατριωτικής ευθύνης, υπογράμμισε, πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού. "Τα κόμματα του Μνημονίου, είπε, δεν ζητούσαν απλά συναίνεση, αλλά ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε μέτρα εξαθλίωσης του λαού, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει", κατέληξε.

«Ο λαός μας ζήτησε να απαλλάξουμε τη χώρα από το μνημόνιο»

O λαός μας ζήτησε να απαλλάξουμε τη χώρα από το Μνημόνιο και όχι να συγκυβερνήσουμε με τις δυνάμεις του Μνημονίου, ήταν η κεντρική τοποθέτηση το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με ενημέρωση συνεργατών του. Ο Αλ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του ανέπτυξε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, ενώ ζήτησε «να σταματήσει η ανεύθυνη κινδυνολογία γύρω από το ευρώ», παραπέμποντας και σε σχετική δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα σχολίασε και τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ευθυγράμμιση, αλλά και για επιμονή στην εφαρμογή του Μνημονίου. Στρεφόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, με βάση τις τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου, ουσιαστικά θέλει να μην υπάρχει αντιπολίτευση και ότι μιλάει με τόνο προεκλογικό, ενώ απαντώντας του στη σύσκεψη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα ότι κοιτάζει με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για το Μνημόνιο, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ότι τώρα καλούν το ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί μαζί τους, αυτοί που έλεγαν ότι τις κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις τις βάζουν οι ισχυροί και πρόσθεσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ευθυγραμμισμένοι και τρομοκρατούν τον κόσμο. Αν ο λαός κέρδισε κάτι, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η ψήφος του ήταν καταδικαστική απέναντι στο Μνημόνιο. Αναφορικά με την πληρωμή του ομολόγου (έληγε χθες), ο κ. Βενιζέλος είπε να μην πληρωθεί, ενώ ο πρωθυπουργός έχει αντίθετη άποψη. Ο κ. Τσίπρας παρενέβη στη σύσκεψη και είπε ότι ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά προτείνει πιστωτικό γεγονός, κάτι που προκάλεσε την διαφωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: «Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε» - Τι είπε για Οικονομία και Euroleague

Έμφαση στη συνέπεια λόγων και πράξεων, και με σαφές μήνυμα ότι «ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε», δίνει ο

Μητσοτάκης: «Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε» - Τι είπε για Οικονομία και Euroleague
Θεσσαλονίκη: Διήμερη γιορτή γεμάτη φρεσκάδα στην Αριστοτέλους από τις Λαϊκές Αγορές
Ένα μίνι θερμοκήπιο θα υποδεχτεί τα παιδιά - Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και φέτος για τους ενήλικες
Θεσσαλονίκη: Διήμερη γιορτή γεμάτη φρεσκάδα στην Αριστοτέλους από τις Λαϊκές Αγορές