Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ταϊλάνδη: Θρήνος για την σκυλίτσα του βασιλιά, υπόδειγμα... υπακοής στο Στέμμα

Τα αφοσιωμένα σκυλάκια πάνε στον παράδεισο

Την τελευταία της πνοή άφησε η «κυρία Τονγκνταένγκ» στην Ταϊλάνδη, στα βαθιά γηρατειά των 17 ετών -περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς για έναν σκύλο, έστω κι αν επρόκειτο για πρώην αδέσποτο που είχε υιοθετηθεί από τον βασιλιά.

Η είδηση του θανάτου της έφτασε σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας καθώς η σκυλίτσα ήταν διασημότητα και το Παλάτι είχε επιμελώς καλλιεργήσει το μύθο της επειδή ήταν... αφοσιωμένη και υπάκουη στον βασιλιά.

Το ανακοινωθέν ανέφερε ότι η Τονγκνταένγκ (το όνομά της σημαίνει «χαλκός», εξαιτίας του χρώματός της) άφησε σε ηρεμία την τελευταία της πνοή το Σάββατο. Σύμφωνα με το Παλάτι, ήταν λίγο πάνω από 17 ετών και ασθενής τους τελευταίους μήνες.

To Παλάτι είχε δημοσιεύσει, διά χειρός του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέτζ, βιβλίο για την σκυλίτσα που κατέληξε και μπεστ σέλερ (σύμφωνα με τον Guardian, είχε ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ).

Η περιγραφή της συμπεριφοράς της στο βιβλίο είναι εύγλωττη: Η Τονγκνταένγκ «έχει σεβασμό και τρόπους, είναι ταπεινή και γνωρίζει το πρωτόκολλο, κάθεται πάντα χαμηλότερα από τον βασιλιά και ακόμη κι όταν ο βασιλιάς σκύβει να την χαϊδέψει, χαμηλώνει στο πάτωμα και ρίχνει τα αυτιά της σαν να λέει "δεν τολμώ"», έγραφε το βιβλίο.

Για τις κακές γλώσσες, αυτό ήταν και το μήνυμα που ήθελε να περάσει το Παλάτι κάνοντας διασημότητα την σκυλίτσα: Τέτοιες αρετές πρέπει να έχουν οι Ταϊλανδοί και τέτοιο σεβασμό πρέπει να τρέφουν απέναντι στον βασιλιά.

Σημειωτέον, την σκυλίτσα κάλυπτε η νομική προστασία του Παλατιού απέναντι σε συκοφαντία: Πρόσφατα συνελήφθη ένας άνδρας επειδή «προσέβαλε» φωτογραφία του βασιλιά με την σκυλίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο