Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

EKTAKTO: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο νωρίς σήμερα από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.

Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα (00.06 ώρα Ελλάδας).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είπαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ λίγο πριν τις 06.00 σήμερα.

Η ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών αποκλιμακώθηκε μετά από αρκετές εβδομάδες όπου ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει πυραύλους κοντή στη νήσο Γκουάμ, επικράτεια των ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με "φωτιά και οργή" εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Δέκατη συνεχόμενη νύχτα αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του – Σε ποιο σημείο έγινε το τροχαίο ατύχημα
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών