Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκρηξη σε στοά ορυχείου την Κίνα - Νεκροί 15 ανθρακωρύχοι

Ακόμη 9 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ 11 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε έκρηξη αερίου σε στοά ορυχείου στη βόρεια επαρχία Σανσί της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες το μεσημέρι κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι, έντεκα από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τα πολύνεκρα δυστυχήματα είναι συχνά στα ανθρακωρυχεία της Κίνας: 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο του 2018 στη Σαντόνγκ (ανατολικά), άλλοι τουλάχιστον 59 τον Δεκέμβριο του 2016 στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χαϊλοτζιάνγκ (βορειοανατολικά).

Πηγή: ΑΜΠΕ-Xinhua

* Φωτογραφία αρχείου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ανθρώπους η θερμοκρασία του νερού είναι θέμα προτίμησης και όχι υγείας
Παγωμένο νερό το καλοκαίρι: Για ποιους δεν είναι καλή ιδέα - Τι λέει η επιστήμη
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
«Η επιθεώρηση του Στόλου που μόλις έλαβε χώρα, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας, μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση» είπε
Τασούλας: «Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»