Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Bλάβη «έκλεισε» τα αεροδρόμια της Βρετανίας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οργή από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας για τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

«Απλά απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Πάτρικ Μακλάφλιν, το χάος που προκλήθηκε στις αεροπορικές μεταφορές στη χώρα, λόγω του προβλήματος στα ηλεκτρονικά συστήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Οποιοδήποτε πρόβλημα στο σύστημα αεροπορικών μεταφορών μας είναι ζήτημα που εγείρει έντονη ανησυχία, ιδίως αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ πλησιάζουμε την εποχή των εορτών» υπογράμμισε ο Μακλάφλιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Τα προβλήματα αυτής της κλίμακας είναι απλά απαράδεκτα και ζήτησα από τη NATS μια πλήρη εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα».

«Θέλω επίσης να πληροφορηθώ ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να προληφθεί η επανάληψη ενός τέτοιου γεγονότος» κατέληξε.

Τι συνέβη

Προβλήματα αντιμετώπισαν το βράδυ της Παρασκευής οι πτήσεις από και προς το Λονδίνο. Ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα υπολογιστών, το οποίο λύθηκε λίγο αργότερα.

Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνταν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου. Πάντως, η πλήρης εξομάλυνση του προγράμματος θα έπαιρνε αρκετή ώρα. Αρχικά, η υπηρεσία Eurocontrol, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στις αεροπορικές μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε μέχρι τις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

Λίγο αργότερα, οι βρετανικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας (NATS) ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα στο σύστημα πληροφορικής λύθηκε. «Είμαστε στη διαδικασία επιστροφής στην ομαλή λειτουργία» ανέφερε η ανακοίνωση. Το τεχνικό πρόβλημα εντοπίστηκε στο κέντρο ελέγχου Σουάνγουικ στο Χαμσάιρ.

Το αεροδρόμιο Χίθροου είχε ανακοινώσει ότι οι πτήσεις «πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις» και ότι δεν πραγματοποιούνταν προσγειώσεις ή απογειώσεις αεροσκαφών. Το Γκάτγουικ αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν αναχωρούν αεροσκάφη, αλλά οι αφίξεις δεν έχουν επηρεαστεί. Αργότερα ανέφερε πως οι αναχωρήσεις συνεχίστηκαν, αλλά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία είχε ανακοινώσει ότι δεν επηρεάζεται από το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Λονδίνου και είχε δηλώσει έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις που εκτρέπονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»