Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν

Η παράσταση της ομάδας ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝ θα παιχθεί για τρεις ακόμη βραδιές

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Blackbox και στο Θέατρο Αυλαία, η Φαλακρή Τραγουδίστρια φοράει τα μπικουτί της, αλλάζει χτένισμα και μας υποδέχεται  ξανά στο πατρικό της, Εδέσσης 6, στο Μπενσουσάν Χαν. Μια παράσταση εν κινήσει... Πότε; Στις 12,13 και 14 Φλεβάρη. Σπεύσατε!

Η ουσία του θεάτρου, λέει ο E. Ionesco, είναι η διόγκωση. Για να ξεπεράσουμε την άχρωμη εκείνη περιοχή που δεν είναι ούτε ζωή ούτε θέατρο, πρέπει να υπερβάλλουμε. Να σπρώχνουμε τα πρόσωπα, τις ιστορίες, ακόμα και τα ντεκόρ, πέρα από τα όρια του αληθινού ή του αληθοφανούς, για να φτάσουμε σε κάτι που είναι πιο αληθινό από την ίδια τη ζωή: στη μεγεθυμένη και θεατρική εικόνα της, που εισχωρεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας. Στα παραπάνω στοιχεία βασίστηκε και  η δική μας "ανάγνωση" του κειμένου.

 Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το «θέατρο του παραλόγου».

Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter.

 Η  «Φαλακρή Τραγουδίστρια»  αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.

Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν ειναι...

Γι' αυτό η «φαλακρή τραγουδίστρια χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο».

Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης

Μουσική:  Δήμος Βρύζας

Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης

Κουστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη

Graphic Design: Ines Ballesteros

Φωτογραφίες: Bαρβάρα Γεωργιάδου

Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6 (Άνω Λαδάδικα)

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ

Διάρκεια 75'

Εισητήρια: 8 ευρώ, 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Στην παράσταση σερβίρεται και αφέψημα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

πληροφορίες-κρατήσεις 6972623189, 6932125741

(ώρες επικοινωνίας 10.00-14.00 και 18.00- 22.00)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ