Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε επειδή δεν υπάρχει γιατρός στο νησί (video)

Στο πένθος βυθίστηκε το νησί των Οθωνών - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Στο πένθος βυθίστηκε το νησί των Οθωνών, όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας κάτοικος του νησιού πέθανε αβοήθητος μετά από καρδιακό επεισόδιο, καθώς δεν υπάρχει γιατρός στο νησί.

Ιταλοί γιατροί που βρίσκονταν ως τουρίστες σε ιστιοφόρου, ενημερώθηκαν και προσέτρεξαν σε βοήθεια, μετά την έκκληση κατοίκου του νησιού, ο οποίος αναγκάστηκε να πέσει στη θάλασσα, για να φθάσει στο αγκυροβολημένο σκάφος των Ιταλών, λίγο ανοιχτά από το λιμανάκι του Άμμου.

Το τραγικό αυτό επεισόδιο με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός κατοίκου των Οθωνών, επαναφέρει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο νησί και στα Διαπόντια. Το πρόβλημα φάνηκε να επιλύεται με την έλευση στρατιωτικών γιατρών, όπως στο Μαθράκι, αλλά στους Οθωνούς η θέση δεν έχει καλυφθεί.

Οι κάτοικοι του νησιού είναι ανάστατοι και ζητούν επιτακτικά να επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα άμεσα.

«Είχε βγει στον δρόμο ο μοναχογιός του και φώναζε ο πατέρας μου πεθαίνει, θέλει οξυγόνο. Ήξερε ότι δεν υπάρχει γιατρούς, το ξέραμε. Δεν υπάρχει. Είμαι απόστρατος αξιωματικός στο Ναυτικό, έχω εθελοντικές δραστηριότητες για να μπορώ να βοηθήσω. Έφυγα τρέχοντας και πάμε στο Λιμενικό Σταθμό μαζί με δύο ακόμα ανθρώπους. Τους λέω πεθαίνει άνθρωπος, να πάμε με την βάρκα , γνωρίζω τους γιατρούς στο σκάφος που είναι στα 50 μέτρα από την ακτή, για να σωθεί ο άνθρωπος. Μου απάντησαν με κυνικό τρόπο ότι για να φύγει το σκάφος και να κινηθεί, θέλει έγκριση. Η συμπεριφορά των λιμενικών ήταν απάνθρωπη και όλο το νησί το συζητάει. Έφυγα τρέχοντας και κολύμπησα μέχρι το σκάφος. Πήγαμε με τους γιατρούς αλλά δεν τον πρόλαβαν, μόλις πέθανε. Είμαστε σοκαρισμένοι με τη συμπεριφορά των Λιμενικών. Δεν αντέχουμε άλλο οι κάτοικοι. Δεν θέλουμε να πεθάνουμε αβοήθητοι. Εγώ θα κλείσω το μαγαζί μου και θα φύγω για πάντα από το νησί» δήλωσε ο Αλέξανδρος Κασσίμης, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να καλέσει τους Ιταλούς γιατρούς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: corfutvnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ