Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατηγορούν την ΕΡΤ πώς «έκοψε» την Ικαρία – Η απάντηση της Δημόσιας Τηλεόρασης

Δήλωση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσεις τις τελευταίες ώρες φωτογραφία που διακινείται μέσω των social media και σύμφωνα με την οποία δόθηκαν γραπτές οδηγίες στο προσωπικό της ΕΡΤ να μην προβληθούν πλάνα από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Για το θέμα σχετική ανάρτηση έκανε πριν από λίγο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, γράφοντας σχετικά: 

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.

Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη:

Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;»

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/photos/a.1535885650025118/2908419486105054/

Πριν από λίγο υπήρξε απάντηση από την ΕΡΤ και συγκεκριμένα από το γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη.

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ