Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Από 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα στα ΑΕΙ (VIDEO)

Με εμβολιασμένο το 73% των φοιτητών και το 87% του διδακτικού προσωπικού

Στα αμφιθέατρα επιστρέφουν οι φοιτητές, με την εκπαιδευτική διαδικασία στα Πανεπιστήμια να γίνεται δια ζώσης. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς:

Άνω του 73% των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει. Άνω του 87% του διοικητικού προσωπικού και άνω του 91% των μελών ΔΕΠ έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Εξαίρεση αποτελούν οι εκκλησιαστικές σχολές με ποσοστό 55%.

Το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν:

α. ή να  επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

β. ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου,

γ. ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR)  2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, εάν δεν έχουν κάνει τα τεστ που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας και τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους δύο φορές την εβδομάδα. Όσοι  καθηγητές  αρνηθούν να διδάξουν με φυσική παρουσία, δεν θα αμείβονται εφόσον δεν θα παρέχουν υπηρεσίες.

Αν και τα ποσοστά των εμβολιασμένων φοιτητών είναι σχετικά υψηλά, θα υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας. Εξαιρούνται το Αριστοτέλειο και το ΠΑΜΑΚ, καθώς μπροστά στην είσοδό τους λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο  θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Καθαριότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εστίας. Απομονώνεται σε μονόκλινο δωμάτιο σε περίπτωση που νοσήσει φοιτητής που διαμένει στη φοιτητική εστία. Οι τελετές ορκωμοσίας θα γίνονται με φυσική παρουσία με την επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος και με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τη χρήση της αίθουσα πολυμέσων, των αναγνωστηρίων αλλά και των βιβλιοθηκών.

Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια
Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία 2 δράστες – Λεία πάνω από 20.000 ευρώ, έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα και συσκευές
Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια