Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: 150 ζευγάρια Αυστραλών σε αναμονή

moro

Διαρκείς ανταποκρίσεις στα αυστραλιανά ΜΜΕ

Πρώτο θέμα στην στην Αυστραλία έχει γίνει τραβήξει η υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών και της εμπορίας βρεφών μέσω κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, καθώς οι αυστραλιανές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των ζευγαριών που είναι σε συνεργασία με την κλινική για την απόκτηση παιδιού φτάνει τα 150.

Μάλιστα, τα πρώτα δύο εξ αυτών κατάφεραν να παραλάβουν χθες, Παρασκευή, τα μωρά τους μετά την ταυτοποίηση DNA, ενώ ακόμα ένα ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, βρίσκεται στα Χανιά και έχει μπει σε διαδικασία ταυτοποίησης.

Μετά τις προφυλακίσεις του 73χρονου γιατρού και ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, του 44χρονου εμβρυολόγου που εργαζόταν στη μονάδα, αλλά και δύο γυναικών, όσα ζευγάρια είχαν συνεργαστεί μαζί τους για να αποκτήσουν το δικό τους παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, βρίσκονται πλέον σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας», καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τα έμβρυά τους.

Πλήθος ανταποκριτών από την Αυστραλία στα Χανιά

Στα Χανιά βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες ανταποκριτές από τέσσερα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τρία κανάλια εθνικής εμβέλειας και της πρώτης σε κυκλοφορία στην Αυστραλία εφημερίδας «Herald Sun».

Τα τηλεοπτικά δελτία καλύπτουν την υπόθεση με εκτενή ρεπορτάζ και, παρά τη μεγάλη διαφορά ώρας με την Ελλάδα, κάνουν ζωνταντές συνδέσεις τρεις φορές την ημέρα.

Την Παρασκευή, έξω από την κλινική, ένας εκ των ανταποκριτών μετέδωσε ότι μίλησε με Αυστραλή υπήκοο, η οποία προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την κλινική για να παραλάβει τα ωάριά της, χωρίς αποτέλεσμα.

«Οι γονείς έχουν μείνει μετέωροι μετά τις συλλήψεις και το κλείσιμο της κλινικής. Τα μωρά τους είναι σε ειδική μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Χανίων και τους ζητούν ταυτοποίηση DNA, ώστε στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή να μπορέσουν να τα δουν και μετά να τα πάρουν», ανέφερε στην ανταπόκρισή της η Ashlee Mullany για το δίκτυο 7.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρεις νεαροί – Για διαρρήξεις και ληστείες σε καταστήματα
Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε δύο ακόμη μέλη της σπείρας, μετά την απολογία τους στον ανακριτή
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρεις νεαροί – Για διαρρήξεις και ληστείες σε καταστήματα