Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες – σοκ από το τροχαίο στην ΠΑΘΕ: Πώς έγινε η σύγκρουση που σκότωσε 4 άτομα

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την τραγωδία - Πώς έγινε το τροχαίο

Τραγωδία νωρίς σήμερα (10/9) το πρωί στο 521ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, όταν ΙΧ με 4 επιβαίνοντες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 81 άτομα και στη συνέχεια ένα δεύτερο ΙΧ, στο οποίο επέβαινε αλλοδαπή γυναίκα με το ανήλικο παιδί της, συγκρούστηκε με το πρώτο ΙΧ. 

Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Ειδικότερα, τη ζωή τους έχασαν οι 4 επιβαίνοντες του πρώτου οχήματος. 

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας από 68 έως 73 ετών, εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες και ένας υπήκοος Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέγκα, οι άνδρες φέρεται ότι πήγαιναν για ψάρεμα.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ  άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο και οι 2 επιβαινόντων του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 49 από τους 81 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, που έφερε πινακίδες Σερβίας, ενώ για ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μία μητέρα από τη Σερβία με το ανήλικο παιδί της, που επέβαιναν σε δεύτερο επιβατικό ΙΧ, που ενεπλάκη στο δυστύχημα μετά τη σύγκρουση του πρώτου ΙΧ με το λεωφορείο.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου φαίνεται ότι ο οδηγός του αυτοκίνητου αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και εκείνος προσπάθησε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει σε χαντάκι, όπως μετέδωσε το Μέγκα. Οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια για να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έφτασε η αστυνομία και η Πυροσβεστική. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία

Σήμερα (10 Σεπτεμβρίου 2023) και ώρα 06.30 περίπου, στο 521ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαιναν 4 άτομα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν 81 άτομα και στη συνέχεια δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαινε αλλοδαπή γυναίκα με το ανήλικο παιδί της, συγκρούστηκε με το πρώτο Ι.Χ.Ε. όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των 4 επιβαινόντων του πρώτου Ι.Χ.Ε. οχήματος και τη διακομιδή με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 49 ατόμων που επέβαιναν στο λεωφορείο και των 2 επιβαινόντων του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ 19 τραυματίες από το τροχαίο στους Ευζώνους βρίσκονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι περισσότεροι δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση και αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται κάποια χειρουργεία για κατάγματα. Από τους υπόλοιπους τραυματίες οι 26 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και ένας στη Γουμένισσα. Το προξενείο της Σερβίας ενημερώθηκε από νωρίς για το ατύχημα και έστειλε όχημα να παραλάβει όσους αποχωρούν από το νοσοκομείο.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας

troxaio-kilkis11.jpg
troxaio-kilkis8.jpg
troxaio-kilkis7.jpg
troxaio-kilkis9.jpg
troxaio-kilkis10.jpg
troxaio_euzonous_1_.jpg
troxaio_euzonous_2_.jpg
troxaio_euzonous_4_.jpg
troxaio_euzonous_6_.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ