Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αχιλλέας Μπέος: «Τι καλημέρα ρε παιδιά; - Μιλάμε για καταστροφή του Νώε» (VIDEO)

«Λίμνη έγινε ο Βόλος», είπε – Χωρίς ρεύμα το 80% της πόλης, ενώ υπάρχει και πάλι πρόβλημα με το νερό

Απελπισμένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο μετά το νέο χτύπημα από την κακοκαιρία Elias το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος.

«Τι καλημέρα ρε παιδιά μας δουλεύετε;» είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που τον καλημέρισε. «Εδώ είναι θλίψη, θλίβομαι δεν έχω δύναμη να μιλήσω, είναι μια κατάσταση που δεν μπορώ να σας την περιγράψω» συνέχισε ο κ. Μπέος.

Περιγράφοντας τι έζησε ο Βόλος το βράδυ της Τετάρτης είπε ότι «κινδύνευσαν ζωές, κόσμος απεγκλωβίστηκε. Έμεινε και το δικό μου αυτοκίνητο, παραλίγο να με παρασύρει το ρεύμα, ήρθε φορτωτής και με πήρε». Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση είπε ότι «το 70%-80% του Βόλου δεν έχει ρεύμα ενώ πάλι δημιουργήθηκε πρόβλημα με το νερό».

Θέλοντας, δε, να δείξει το «βάρος» που σηκώνουν εργαζόμενοι του δήμου είπε ότι «μου λένε ‘δήμαρχε όσο και να σε εκτιμάμε πόσο να δουλέψουμε’. 20 ημέρες δουλεύουν διπλοβάρδιες οι χειριστές των βαρέων μηχανημάτων».

«Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Πού το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια; Μιλάμε για εκατομμύρια τόνους νερού και λάσπη» συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος. Όταν, όμως, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ παρατήρησε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την υπερχείλιση του Κραυσίδωνα, ο Αχιλλέας Μπέος ενοχλήθηκε και απάντησε «κάποιος φταίει, δεν με αφήνετε ρε παιδιά. Μιλάμε για την καταστροφή του Νώε. Λίμνη έγινε ο Βόλος. Σας έδωσα μια εικόνα, αν θέλετε να βρείτε κάποιον που φταίει, φταίει ο Μπέος, τι να σας πω».

«Πολύ άσχημη η κατάσταση ενώ είχαμε αρχίσει να βρισκόμαστε στα πόδια μας μετά από 21 ημέρες, ήρθε μια καταστροφή χειρότερη από την προηγούμενη» κατέληξε ο δήμαρχος Βόλου.

 

Ο Βόλος όλος έγινε λίμνη

Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που προκάλεσε η νέα κακοκαιρία ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο να φύγει και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι αντλίες. «Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες» είπε ο κ. Μπέος δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι η ποιότητα του νερού στην πόλη μετά από τη νέα καταστροφή.

Kαι όπως τόνισε οι ζημιές είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από αυτές που υπέστησαν οι πολίτες από την κακοκαιρία Daniel. Λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε ως πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών
Άγνωστοι μπήκαν στο Πάρκο της Διαλογής και έσπασαν 12 από 57+1 δέντρα που είχαν φυτέψει μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικοί
Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών